×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jablečný koláč do formy

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Jablečný koláč do formy

Co budete potřebovat

Na těsto
375 g hladké mouky + na podsypání
1 lžíce krupicového cukru + špetka soli
175 g másla, chlazeného a nakrájeného na kousky
5–7 lžic ledové vody
2 lžičky čerstvé citronové nebo limetkové šťávy
1 vejce
Na náplň
110 g másla
3 lžíce hladké mouky
60 ml vody
75 g krupicového a 75 g hnědého cukru
8 jablek Granny Smith, oloupaných, zbavených jádřinců, nakrájených na plátky
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Připravím těsto podle receptu na ovocný koláč.

Do mísy proseju mouku, cukr a sůl. Přidám máslo a míchám, dokud těsto nepřipomíná jemnou drobenku. Postupně přidávám ledovou vodu, nejprve 5 lžic, podle konzistence těsta přidám ještě dvě. Pak citrusovou šťávu a vejce a uhnětu krásně hladké těsto. Zabalím ho do potravinářské fólie a dopřeju mu aspoň půl hodiny odpočinku v ledničce.

Předehřeju troubu na 220 °C.

Na náplň si rozpustím v pánvi máslo a vmíchám do něj mouku – vznikne hladký bílý krém. Přidám vodu, oba cukry a přivedu k varu. Snížím teplotu a nechám mírně probublávat.
Vyválím o trošku víc než polovinu těsta a vyložím jím koláčovou formu o průměru 24 cm. Vsypu na něj jablka a přeliju sirupem z pánve. Ze zbytku těsta vyválím placku, položím ji na jablka a uprostřed rozříznu na kříž. Koláč peču 15 minut při teplotě 220 °C, pak ještě 35–45 minut při teplotě 180 °C. Před podáváním posypu moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečný koláč do formy

Dezert Náročné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

Na těsto
375 g hladké mouky + na podsypání
1 lžíce krupicového cukru + špetka soli
175 g másla, chlazeného a nakrájeného na kousky
5–7 lžic ledové vody
2 lžičky čerstvé citronové nebo limetkové šťávy
1 vejce
Na náplň
110 g másla
3 lžíce hladké mouky
60 ml vody
75 g krupicového a 75 g hnědého cukru
8 jablek Granny Smith, oloupaných, zbavených jádřinců, nakrájených na plátky
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Připravím těsto podle receptu na ovocný koláč.

Do mísy proseju mouku, cukr a sůl. Přidám máslo a míchám, dokud těsto nepřipomíná jemnou drobenku. Postupně přidávám ledovou vodu, nejprve 5 lžic, podle konzistence těsta přidám ještě dvě. Pak citrusovou šťávu a vejce a uhnětu krásně hladké těsto. Zabalím ho do potravinářské fólie a dopřeju mu aspoň půl hodiny odpočinku v ledničce.

Předehřeju troubu na 220 °C.

Na náplň si rozpustím v pánvi máslo a vmíchám do něj mouku – vznikne hladký bílý krém. Přidám vodu, oba cukry a přivedu k varu. Snížím teplotu a nechám mírně probublávat.
Vyválím o trošku víc než polovinu těsta a vyložím jím koláčovou formu o průměru 24 cm. Vsypu na něj jablka a přeliju sirupem z pánve. Ze zbytku těsta vyválím placku, položím ji na jablka a uprostřed rozříznu na kříž. Koláč peču 15 minut při teplotě 220 °C, pak ještě 35–45 minut při teplotě 180 °C. Před podáváním posypu moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty