×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablečný koláč s tvarohem

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Jablečný koláč s tvarohem

Co budete potřebovat

500 g křehkého těsta
4 jablka
citronová šťáva
150 g smetany ke šlehání
3 vejce
50 g tmavého třtinového cukru
500 g plnotučného tvarohu
500 g lučiny
Na sušenkovou drobenku:
80 g sušenek Amaretti
sůl
90 g hladké mouky
60 g másla
3 lžíce tmavého cukru
2 lžíce likéru Amaretto

Jak na to?

Křehké těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Po celé ploše propíchejte a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 200 °C. Udělejte drobenku: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a pokrájejte na malé kousky. V míse je pokapejte citronovou šťávou, aby ne-zhnědla. Smetanu vyšlehejte dotuha. Vejce našlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Tvaroh smíchejte s lučinou a pak postupně vmíchávejte k vaječné směsi. Nakonec opatrně vmíchejte i šlehačku. Směs dejte na těsto, navrch rovnoměrně rozprostřete jablka a posypte drobenkou. Pečte 35–45 minut. Nechte 10 minut zchladnout, pak krájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečný koláč s tvarohem

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Jablka Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

500 g křehkého těsta
4 jablka
citronová šťáva
150 g smetany ke šlehání
3 vejce
50 g tmavého třtinového cukru
500 g plnotučného tvarohu
500 g lučiny
Na sušenkovou drobenku:
80 g sušenek Amaretti
sůl
90 g hladké mouky
60 g másla
3 lžíce tmavého cukru
2 lžíce likéru Amaretto

Jak na to?

Křehké těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Po celé ploše propíchejte a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 200 °C. Udělejte drobenku: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a pokrájejte na malé kousky. V míse je pokapejte citronovou šťávou, aby ne-zhnědla. Smetanu vyšlehejte dotuha. Vejce našlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Tvaroh smíchejte s lučinou a pak postupně vmíchávejte k vaječné směsi. Nakonec opatrně vmíchejte i šlehačku. Směs dejte na těsto, navrch rovnoměrně rozprostřete jablka a posypte drobenkou. Pečte 35–45 minut. Nechte 10 minut zchladnout, pak krájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat