×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jablečný koláč
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Jablečný koláč

Co budu potřebovat

500 g křehkého těsta
4 jablka
citronová šťáva
150 g smetany ke šlehání
3 vejce
50 g tmavého třtinového cukru
500 g plnotučného tvarohu
500 g lučiny
Na sušenkovou drobenku:
80 g sušenek Amaretti
sůl
90 g hladké mouky
60 g másla
3 lžíce tmavého cukru
2 lžíce likéru Amaretto

Jak na to?

Křehké těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Po celé ploše propíchejte a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 200 °C. Udělejte drobenku: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a pokrájejte na malé kousky. V míse je pokapejte citronovou šťávou, aby ne-zhnědla. Smetanu vyšlehejte dotuha. Vejce našlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Tvaroh smíchejte s lučinou a pak postupně vmíchávejte k vaječné směsi. Nakonec opatrně vmíchejte i šlehačku. Směs dejte na těsto, navrch rovnoměrně rozprostřete jablka a posypte drobenkou. Pečte 35–45 minut. Nechte 10 minut zchladnout, pak krájejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pečená jablka

    Dezert 45 minut
  • Luxusní žemlovka

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Francouzský toust s jablky

    Snídaně 30 minut