×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jablečný koláč s tvarohem

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s...
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Jablečný koláč s tvarohem

Co budete potřebovat

500 g křehkého těsta
4 jablka
citronová šťáva
150 g smetany ke šlehání
3 vejce
50 g tmavého třtinového cukru
500 g plnotučného tvarohu
500 g lučiny
Na sušenkovou drobenku:
80 g sušenek Amaretti
sůl
90 g hladké mouky
60 g másla
3 lžíce tmavého cukru
2 lžíce likéru Amaretto

Jak na to?

Křehké těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Po celé ploše propíchejte a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 200 °C. Udělejte drobenku: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a pokrájejte na malé kousky. V míse je pokapejte citronovou šťávou, aby ne-zhnědla. Smetanu vyšlehejte dotuha. Vejce našlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Tvaroh smíchejte s lučinou a pak postupně vmíchávejte k vaječné směsi. Nakonec opatrně vmíchejte i šlehačku. Směs dejte na těsto, navrch rovnoměrně rozprostřete jablka a posypte drobenkou. Pečte 35–45 minut. Nechte 10 minut zchladnout, pak krájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečný koláč s tvarohem

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Jablka Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

500 g křehkého těsta
4 jablka
citronová šťáva
150 g smetany ke šlehání
3 vejce
50 g tmavého třtinového cukru
500 g plnotučného tvarohu
500 g lučiny
Na sušenkovou drobenku:
80 g sušenek Amaretti
sůl
90 g hladké mouky
60 g másla
3 lžíce tmavého cukru
2 lžíce likéru Amaretto

Jak na to?

Křehké těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu. Po celé ploše propíchejte a dejte do chladu. Troubu předehřejte na 200 °C. Udělejte drobenku: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse. Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a pokrájejte na malé kousky. V míse je pokapejte citronovou šťávou, aby ne-zhnědla. Smetanu vyšlehejte dotuha. Vejce našlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Tvaroh smíchejte s lučinou a pak postupně vmíchávejte k vaječné směsi. Nakonec opatrně vmíchejte i šlehačku. Směs dejte na těsto, navrch rovnoměrně rozprostřete jablka a posypte drobenkou. Pečte 35–45 minut. Nechte 10 minut zchladnout, pak krájejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Inspirujte se podobnými recepty