Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Ischelské dortíčky s marmeládou

Inspirujte se podobnými recepty

Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový salát
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony

Ischelské dortíčky s marmeládou

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
210 g hladké mouky
20 g kakaa holandského typu
70 g moučkového cukru
40 g mletých neloupaných mandlí
140 g másla
citronová kůra, špetka vanilky, na špičku nože mleté skořice
na ozdobu rozpůlené oloupané mandle
NA NÁDIVKU
100 g cukru
3 lžičky tuzemáku
80–100 g rybízové marmelády
150 g opražených rozmixovaných lískových ořechů

Jak na to?

Z mouky, kakaa, cukru, mletých mandlí, másla a koření vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce uležet do druhého dne.
Z plátu vyváleného těsta vykrajujte kolečka a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 8 minut. Nechte vychladnout. Polovinu koleček potřete nádivkou a druhou přiklopte. Namáčejte je vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy. Ozdobte půlkami mandlí a nechte zaschnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ischelské dortíčky s marmeládou

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 65 kusů
Průměrné hodnocení 3 (25)

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
210 g hladké mouky
20 g kakaa holandského typu
70 g moučkového cukru
40 g mletých neloupaných mandlí
140 g másla
citronová kůra, špetka vanilky, na špičku nože mleté skořice
na ozdobu rozpůlené oloupané mandle
NA NÁDIVKU
100 g cukru
3 lžičky tuzemáku
80–100 g rybízové marmelády
150 g opražených rozmixovaných lískových ořechů

Jak na to?

Z mouky, kakaa, cukru, mletých mandlí, másla a koření vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladničce uležet do druhého dne.
Z plátu vyváleného těsta vykrajujte kolečka a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C asi 8 minut. Nechte vychladnout. Polovinu koleček potřete nádivkou a druhou přiklopte. Namáčejte je vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy. Ozdobte půlkami mandlí a nechte zaschnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový salát
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony

Inspirujte se podobnými recepty