×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbový kuba s rýží podle babičky

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Raw ořechovo-kakaové koule
Raw ořechovo-kakaové...
Raw ořechovo-kakaové koule
Raw ořechovo-kakaové koule
Vepřové plátky na víně
Vepřové plátky na...
Vepřové plátky na víně
Vepřové plátky na víně
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích

Houbový kuba s rýží podle babičky

Tip do kuchyně

 

Zkuste si kubu připravit i čerstvých hub, které zvládnete v sezóně nasbírat.

Co budete potřebovat

4–5 hrstí sušených hub
500 g rýže basmati
6 lžic olivového oleje + na pokapání avymazání
6 šalotek
7 stroužků česneku
sušená majoránka
sušený libeček
sůl
vlašské ořechy na ozdobu
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Chcete si připravit houbového kubu tak, jak to dělaly naše babičky? Zde je recept!

1) Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát.

2) Rýži uvařte podle návodu na obalu.

3) Mezitím rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem a osmahněte na něm najemno nasekané šalotky, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby.

4) Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku a libeček a podle chuti osolte.

5) Pak smíchejte s rýží, pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem.

6) Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

7) Těsne před koncem pečení zasypejte ořechy.

Servírujte ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový kuba s rýží podle babičky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské Vánoce Pečení Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Zkuste si kubu připravit i čerstvých hub, které zvládnete v sezóně nasbírat.

Co budete potřebovat

4–5 hrstí sušených hub
500 g rýže basmati
6 lžic olivového oleje + na pokapání avymazání
6 šalotek
7 stroužků česneku
sušená majoránka
sušený libeček
sůl
vlašské ořechy na ozdobu
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Chcete si připravit houbového kubu tak, jak to dělaly naše babičky? Zde je recept!

1) Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát.

2) Rýži uvařte podle návodu na obalu.

3) Mezitím rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem a osmahněte na něm najemno nasekané šalotky, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby.

4) Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku a libeček a podle chuti osolte.

5) Pak smíchejte s rýží, pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem.

6) Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

7) Těsne před koncem pečení zasypejte ořechy.

Servírujte ozdobené petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Perník
Perník
Perník
Perník
Raw ořechovo-kakaové koule
Raw ořechovo-kakaové...
Raw ořechovo-kakaové koule
Raw ořechovo-kakaové koule
Vepřové plátky na víně
Vepřové plátky na...
Vepřové plátky na víně
Vepřové plátky na víně
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích

Inspirujte se podobnými recepty