×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbový kuba s rýží podle babičky

Inspirujte se podobnými recepty

Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem:...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s...
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s chutí Vánoc

Houbový kuba s rýží podle babičky

Tip do kuchyně

 

Zkuste si kubu připravit i čerstvých hub, které zvládnete v sezóně nasbírat.

Co budete potřebovat

4–5 hrstí sušených hub
500 g rýže basmati
6 lžic olivového oleje + na pokapání avymazání
6 šalotek
7 stroužků česneku
sušená majoránka
sušený libeček
sůl
vlašské ořechy na ozdobu
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Chcete si připravit houbového kubu tak, jak to dělaly naše babičky? Zde je recept!

1) Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát.

2) Rýži uvařte podle návodu na obalu.

3) Mezitím rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem a osmahněte na něm najemno nasekané šalotky, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby.

4) Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku a libeček a podle chuti osolte.

5) Pak smíchejte s rýží, pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem.

6) Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

7) Těsne před koncem pečení zasypejte ořechy.

Servírujte ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbový kuba s rýží podle babičky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské Vánoce Pečení Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Zkuste si kubu připravit i čerstvých hub, které zvládnete v sezóně nasbírat.

Co budete potřebovat

4–5 hrstí sušených hub
500 g rýže basmati
6 lžic olivového oleje + na pokapání avymazání
6 šalotek
7 stroužků česneku
sušená majoránka
sušený libeček
sůl
vlašské ořechy na ozdobu
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Chcete si připravit houbového kubu tak, jak to dělaly naše babičky? Zde je recept!

1) Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát.

2) Rýži uvařte podle návodu na obalu.

3) Mezitím rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem a osmahněte na něm najemno nasekané šalotky, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby.

4) Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku a libeček a podle chuti osolte.

5) Pak smíchejte s rýží, pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem.

6) Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

7) Těsne před koncem pečení zasypejte ořechy.

Servírujte ozdobené petrželkou.

Inspirujte se podobnými recepty

Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem:...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Sklenice s nápadem: ovesná...
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Perníčky
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s...
Vaječný likér s chutí Vánoc
Vaječný likér s chutí Vánoc

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.