×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené hot dogy

Další recepty a články

Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem

Zapečené hot dogy

Tip do kuchyně

 

Zchladlé párky zabalte s sebou na piknik, na místě je podávejte ozdobené šalvějí.

Co budete potřebovat

40 g másla
2 pórky
1 cibule
2 stroužky česneku
60 ml tmavého piva
1 lžíce hladké mouky
180 ml mléka
1 lžíce dijonské hořčice
185 g sýru gruyere nebo čedaru
sůl
pepř
slunečnicový olej
hrst šalvějových lístků
1 lžíce olivového oleje
4 kuřecí párečky nebo klobásky
4 malé bagetky

Jak na to?

1) Máslo rozpusťte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte pórek, cibuli a česnek a na středním plameni opékejte 10 minut do změknutí.

2) Vlijte pivo a vařte dalších 5 minut nebo dokud se tekutina neodpaří.

3) Poprašte moukou a krátce promíchejte. Poté postupně přilévejte mléko, nechte jej zhoustnout a do směsi vmíchejte hořčici, sýr a podle chuti osolte a opepřete. Sejměte z ohně a dejte stranou.

4) V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu slunečnicového oleje, přidejte listy šalvěje a minutu opékejte dokřupava. Pak je děrovanou vařečkou vylovte a nechte okapat na kuchyňském ubrousku. Pak šalvěj zabalte do plastové krabičky.

5) Na grilovací pánvi opečte párečky nebo klobásy potřené lžící oleje.

6) Bagetky rozkrojte, doprostřed dejte párek, navrch pórkovo-sýrovou omáčku, vyskládejte na plech a zapečte pod grilem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené hot dogy

Svačina Snadné Česká Chuťovky Piknik Smažení Bešamel Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Zchladlé párky zabalte s sebou na piknik, na místě je podávejte ozdobené šalvějí.

Co budete potřebovat

40 g másla
2 pórky
1 cibule
2 stroužky česneku
60 ml tmavého piva
1 lžíce hladké mouky
180 ml mléka
1 lžíce dijonské hořčice
185 g sýru gruyere nebo čedaru
sůl
pepř
slunečnicový olej
hrst šalvějových lístků
1 lžíce olivového oleje
4 kuřecí párečky nebo klobásky
4 malé bagetky

Jak na to?

1) Máslo rozpusťte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte pórek, cibuli a česnek a na středním plameni opékejte 10 minut do změknutí.

2) Vlijte pivo a vařte dalších 5 minut nebo dokud se tekutina neodpaří.

3) Poprašte moukou a krátce promíchejte. Poté postupně přilévejte mléko, nechte jej zhoustnout a do směsi vmíchejte hořčici, sýr a podle chuti osolte a opepřete. Sejměte z ohně a dejte stranou.

4) V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu slunečnicového oleje, přidejte listy šalvěje a minutu opékejte dokřupava. Pak je děrovanou vařečkou vylovte a nechte okapat na kuchyňském ubrousku. Pak šalvěj zabalte do plastové krabičky.

5) Na grilovací pánvi opečte párečky nebo klobásy potřené lžící oleje.

6) Bagetky rozkrojte, doprostřed dejte párek, navrch pórkovo-sýrovou omáčku, vyskládejte na plech a zapečte pod grilem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat