×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná ryba s domácími chipsy
30 minut , Příloha , Snadné , Grilování ,

Grilovaná ryba s domácími chipsy

Co budu potřebovat

400 g velkých brambor
olivový olej
hrst černých oliv
rajče
4 porce filetů z mořského vlka
6 lžic olivového oleje
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
rukola
citronová šťáva
sůl, pepř
petrželka

Jak na to?

Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečicím papírem (pečicí papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme). Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme dozlatova na vyšší teplotu.

Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. K rybě můžeme přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou.

Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kyselo z Krkonoš

    Polévka nad 60 minut
  • Bramborové placky s ragout z hub a pórku

    Předkrm 30 minut
  • Brandade ze sušené tresky

    Hlavní chod 30 minut