1
Krkovici nakrájejte na 4 steaky a vložte do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Oloupané 2 stroužky česneku prolisujte a smíchejte je se lžičkou mletého kmínu a lžící dijonské hořčice. Směs vmasírujte do masa. Hrst čerstvého rozmarýnu omyjte, nasekejte nadrobno, smíchejte s 2 lžícemi medu a nechte stranou.
2
Na rozpálené pánvi restujte 350 g očištěných žampionů 3 minuty. Snižte plamen a přilijte 300 ml červeného vína. Poduste, dochuťte solí, pepřem, přidejte 30 g másla a hrst omyté a nadrobno nasekané hladkolisté petržele. Promíchejte a odstavte.
3
Očistěte 300 g zelených fazolek, 150 g ředkviček, svazek jarní cibulky a 200 g zeleného chřestu. Postupně grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Hotovou zeleninu přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylým olivovým olejem a osolte a opepřete.
4
Steaky opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z každé strany. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou.
5
Šťavnatou krkovičku podávejte s grilovanou zeleninou a dušenými žampiony. Ozdobte hladkolistou petrželí.
1
Krkovici nakrájejte na 4 steaky a vložte do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Oloupané 2 stroužky česneku prolisujte a smíchejte je se lžičkou mletého kmínu a lžící dijonské hořčice. Směs vmasírujte do masa. Hrst čerstvého rozmarýnu omyjte, nasekejte nadrobno, smíchejte s 2 lžícemi medu a nechte stranou.
2
Na rozpálené pánvi restujte 350 g očištěných žampionů 3 minuty. Snižte plamen a přilijte 300 ml červeného vína. Poduste, dochuťte solí, pepřem, přidejte 30 g másla a hrst omyté a nadrobno nasekané hladkolisté petržele. Promíchejte a odstavte.
3
Očistěte 300 g zelených fazolek, 150 g ředkviček, svazek jarní cibulky a 200 g zeleného chřestu. Postupně grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Hotovou zeleninu přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylým olivovým olejem a osolte a opepřete.
4
Steaky opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z každé strany. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou.
5
Šťavnatou krkovičku podávejte s grilovanou zeleninou a dušenými žampiony. Ozdobte hladkolistou petrželí.