Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g anglické slaniny AQ
1 lžička sušeného oregana + čerstvé na
ozdobu
100 ml čerstvého mléka ABio
200 ml smetany ke šlehání AQ
100 g 30% eidamu v celku AQ,
nastrouhaného
500g balení bramborových gnocchů
parmazán na posypání
sůl AQ

Postup přípravy

1. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na gnocchi. Na pánvi s nepřilnavým povrchem vyškvařte slaninu. Po pár minutách k ní přidejte zhruba polovinu sušeného oregana, promíchejte a snižte plamen na minimum nebo pánev sejměte z ohně. Mléko slijte do rendlíku se smetanou a zahřívejte, po třech minutách vsypte sýr a nechte ho úplně rozpustit. Poté směs vlijte na pánev ke slanině a zahřívejte. Omáčka bude krásně houstnout. Přidejte zbývající sušené oregano.

2. Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a uvařte podle návodu na obalu. Pak noky sceďte, smíchejte se sýrovou omáčkou a ihned podávejte posypané parmazánem a ozdobené čerstvým oreganem.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty