×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Fermentovaná zelenina

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Fermentovaná zelenina

Co budete potřebovat

1 červené zelí 1 bílé zelí
2 cibule NP Bio 1 květák
1 brokolice
1 lžíce kmínu
10 kuliček nového koření
5cm kousek zázvoru
1l vody
20 g soli

Jak na to?

1. Nadrobno nakrájenou zeleninu promíchanou s kořením napěchujte do nádoby.
2. Zalijte solným roztokem umíchaným z vody a soli tak, aby byla veškerá zelenina ponořená.
3. Do hrdla sklenice vložte talířek a stlačte jím zeleninu pod hladinu roztoku. Talířek zafixujte těžítkem z kamínků.
4. Překryjte plátýnkem, zajistěte gumičkou a uložte na tmavé místo s teplotou mezi 18–21 °C. Fermentujte 7–10 dní. Občas zkontrolujte, případně stlačte talířek ke dnu, vlivem oxidace se vytlačuje vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fermentovaná zelenina

Příloha Snadné Zavařeniny Něco lehkého Veganské Bezlepkové Bez laktózy Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 1x 5l
(0)

Co budete potřebovat

1 červené zelí 1 bílé zelí
2 cibule NP Bio 1 květák
1 brokolice
1 lžíce kmínu
10 kuliček nového koření
5cm kousek zázvoru
1l vody
20 g soli

Jak na to?

1. Nadrobno nakrájenou zeleninu promíchanou s kořením napěchujte do nádoby.
2. Zalijte solným roztokem umíchaným z vody a soli tak, aby byla veškerá zelenina ponořená.
3. Do hrdla sklenice vložte talířek a stlačte jím zeleninu pod hladinu roztoku. Talířek zafixujte těžítkem z kamínků.
4. Překryjte plátýnkem, zajistěte gumičkou a uložte na tmavé místo s teplotou mezi 18–21 °C. Fermentujte 7–10 dní. Občas zkontrolujte, případně stlačte talířek ke dnu, vlivem oxidace se vytlačuje vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty