×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dýňové placičky
30 minut , Svačina , Velmi snadné , Vegetariánské , Vegetariánské ,

Dýňové placičky

Co budu potřebovat

300 g máslové dýně
2 jarní cibulky
hrst čerstvého špenátu
1 mrkev
140 g špaldové mouky
1 lžička čerstvého oregana
špetka římského kmínu
sůl
1 lžička jedlé sody
1 vejce
olej na smažení
Dip:
50 g fety
150 ml zakysané smetany
2 rajčata česká oválná
2 lžíce petrželky
sůl, pepř

Jak na to?

Nakrájenou dýni dejte do hrnce, podlijte trochou vody a nechte pod pokličkou 15–20 minut dusit doměkka. Až se dýně začne rozpadat, rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory na pyré. Nechte trochu vychladnout.
Cibulky a špenát nakrájejte a dejte k dýni, stejně tak nahrubo nastrouhanou mrkev, mouku, koření, sůl a jedlou sodu. Přidejte vajíčko a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily na těsto.
Na pánvi rozehřejte slabou vrstvu oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova. Na jednu budete potřebovat přibližně dvě lžíce těsta.
Fetu rozmačkejte vidličkou, potom prošlehejte se zakysanou smetanou. Přidejte nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Protože feta už obsahuje sůl, většinou není potřeba dip solit.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

    Z jednoho hrnce 60 minut
  • Dýňová laksa

    Polévky 60 minut
  • Dýňový koláč s kandovaným zázvorem

    Moučníky a koláče 60 minut