×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňové placičky s dipem

Další recepty a články

Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...

Dýňové placičky s dipem

Co budete potřebovat

300 g máslové dýně
2 jarní cibulky
hrst čerstvého špenátu
1 mrkev
140 g špaldové mouky
1 lžička čerstvého oregana
špetka římského kmínu
sůl
1 lžička jedlé sody
1 vejce
olej na smažení
Dip:
50 g fety
150 ml zakysané smetany
2 rajčata česká oválná
2 lžíce petrželky
sůl, pepř

Jak na to?

Nakrájenou dýni dejte do hrnce, podlijte trochou vody a nechte pod pokličkou 15–20 minut dusit doměkka. Až se dýně začne rozpadat, rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory na pyré. Nechte trochu vychladnout.
Cibulky a špenát nakrájejte a dejte k dýni, stejně tak nahrubo nastrouhanou mrkev, mouku, koření, sůl a jedlou sodu. Přidejte vajíčko a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily na těsto.
Na pánvi rozehřejte slabou vrstvu oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova. Na jednu budete potřebovat přibližně dvě lžíce těsta.
Fetu rozmačkejte vidličkou, potom prošlehejte se zakysanou smetanou. Přidejte nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Protože feta už obsahuje sůl, většinou není potřeba dip solit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové placičky s dipem

Svačina Velmi snadné Vegetariánské Vegetariánské Podzimní slunce Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

300 g máslové dýně
2 jarní cibulky
hrst čerstvého špenátu
1 mrkev
140 g špaldové mouky
1 lžička čerstvého oregana
špetka římského kmínu
sůl
1 lžička jedlé sody
1 vejce
olej na smažení
Dip:
50 g fety
150 ml zakysané smetany
2 rajčata česká oválná
2 lžíce petrželky
sůl, pepř

Jak na to?

Nakrájenou dýni dejte do hrnce, podlijte trochou vody a nechte pod pokličkou 15–20 minut dusit doměkka. Až se dýně začne rozpadat, rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory na pyré. Nechte trochu vychladnout.
Cibulky a špenát nakrájejte a dejte k dýni, stejně tak nahrubo nastrouhanou mrkev, mouku, koření, sůl a jedlou sodu. Přidejte vajíčko a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily na těsto.
Na pánvi rozehřejte slabou vrstvu oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova. Na jednu budete potřebovat přibližně dvě lžíce těsta.
Fetu rozmačkejte vidličkou, potom prošlehejte se zakysanou smetanou. Přidejte nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Protože feta už obsahuje sůl, většinou není potřeba dip solit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...

Inspirujte se podobnými recepty