×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňové placičky s dipem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Dýňové placičky s dipem

Co budete potřebovat

300 g máslové dýně
2 jarní cibulky
hrst čerstvého špenátu
1 mrkev
140 g špaldové mouky
1 lžička čerstvého oregana
špetka římského kmínu
sůl
1 lžička jedlé sody
1 vejce
olej na smažení
Dip:
50 g fety
150 ml zakysané smetany
2 rajčata česká oválná
2 lžíce petrželky
sůl, pepř

Jak na to?

Nakrájenou dýni dejte do hrnce, podlijte trochou vody a nechte pod pokličkou 15–20 minut dusit doměkka. Až se dýně začne rozpadat, rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory na pyré. Nechte trochu vychladnout.
Cibulky a špenát nakrájejte a dejte k dýni, stejně tak nahrubo nastrouhanou mrkev, mouku, koření, sůl a jedlou sodu. Přidejte vajíčko a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily na těsto.
Na pánvi rozehřejte slabou vrstvu oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova. Na jednu budete potřebovat přibližně dvě lžíce těsta.
Fetu rozmačkejte vidličkou, potom prošlehejte se zakysanou smetanou. Přidejte nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Protože feta už obsahuje sůl, většinou není potřeba dip solit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové placičky s dipem

Svačina Velmi snadné Vegetariánské Vegetariánské Podzimní slunce , Oregano , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (14)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

300 g máslové dýně
2 jarní cibulky
hrst čerstvého špenátu
1 mrkev
140 g špaldové mouky
1 lžička čerstvého oregana
špetka římského kmínu
sůl
1 lžička jedlé sody
1 vejce
olej na smažení
Dip:
50 g fety
150 ml zakysané smetany
2 rajčata česká oválná
2 lžíce petrželky
sůl, pepř

Jak na to?

Nakrájenou dýni dejte do hrnce, podlijte trochou vody a nechte pod pokličkou 15–20 minut dusit doměkka. Až se dýně začne rozpadat, rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory na pyré. Nechte trochu vychladnout.
Cibulky a špenát nakrájejte a dejte k dýni, stejně tak nahrubo nastrouhanou mrkev, mouku, koření, sůl a jedlou sodu. Přidejte vajíčko a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily na těsto.
Na pánvi rozehřejte slabou vrstvu oleje a opečte na něm placičky z obou stran dozlatova. Na jednu budete potřebovat přibližně dvě lžíce těsta.
Fetu rozmačkejte vidličkou, potom prošlehejte se zakysanou smetanou. Přidejte nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Protože feta už obsahuje sůl, většinou není potřeba dip solit.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.