×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cizrnové karí

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Cizrnové karí

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička kmínu
1–2 červené chilli papričky
1 malý svitek skořice
1 bobkový list
1 cibule
½ lžičky mleté kurkumy
sůl
pepř
2 stroužky česneku
400 g uvařené cizrny
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého koriandru
2 rajčata
1 lžíce koriandru
vařená bio rýže

Jak na to?

Olej rozpalte v nižším hrnci s nepřilnavým dnem. Vsypte kmín, chilli papričky, svitek skořice a bobkový list a krátce opékejte, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“ po pánvi. Přidejte cibuli, kurkumu a špetku soli. Opékejte 2 minuty, přidejte česnek a po dalších 4–5 minutách vmíchejte okapanou cizrnu, papriku, pepř a mletý koriandr. Dobře promíchejte, aby se cizrna obalila veškerým kořením. Poté vmíchejte rajčata a nechte je prohřát. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, s vařenou bio rýží.
Tip - Máte-li to radši, rýži vmíchejte přímo do karí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrnové karí

Hlavní chod Snadné Orientální Rajče , Chilli paprička Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 3 (61)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička kmínu
1–2 červené chilli papričky
1 malý svitek skořice
1 bobkový list
1 cibule
½ lžičky mleté kurkumy
sůl
pepř
2 stroužky česneku
400 g uvařené cizrny
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého koriandru
2 rajčata
1 lžíce koriandru
vařená bio rýže

Jak na to?

Olej rozpalte v nižším hrnci s nepřilnavým dnem. Vsypte kmín, chilli papričky, svitek skořice a bobkový list a krátce opékejte, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“ po pánvi. Přidejte cibuli, kurkumu a špetku soli. Opékejte 2 minuty, přidejte česnek a po dalších 4–5 minutách vmíchejte okapanou cizrnu, papriku, pepř a mletý koriandr. Dobře promíchejte, aby se cizrna obalila veškerým kořením. Poté vmíchejte rajčata a nechte je prohřát. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, s vařenou bio rýží.
Tip - Máte-li to radši, rýži vmíchejte přímo do karí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty