×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cizrnové karí

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Cizrnové karí

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička kmínu
1–2 červené chilli papričky
1 malý svitek skořice
1 bobkový list
1 cibule
½ lžičky mleté kurkumy
sůl
pepř
2 stroužky česneku
400 g uvařené cizrny
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého koriandru
2 rajčata
1 lžíce koriandru
vařená bio rýže

Jak na to?

Olej rozpalte v nižším hrnci s nepřilnavým dnem. Vsypte kmín, chilli papričky, svitek skořice a bobkový list a krátce opékejte, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“ po pánvi. Přidejte cibuli, kurkumu a špetku soli. Opékejte 2 minuty, přidejte česnek a po dalších 4–5 minutách vmíchejte okapanou cizrnu, papriku, pepř a mletý koriandr. Dobře promíchejte, aby se cizrna obalila veškerým kořením. Poté vmíchejte rajčata a nechte je prohřát. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, s vařenou bio rýží.
Tip - Máte-li to radši, rýži vmíchejte přímo do karí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrnové karí

Hlavní chod Snadné Orientální Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 3 (56)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička kmínu
1–2 červené chilli papričky
1 malý svitek skořice
1 bobkový list
1 cibule
½ lžičky mleté kurkumy
sůl
pepř
2 stroužky česneku
400 g uvařené cizrny
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého koriandru
2 rajčata
1 lžíce koriandru
vařená bio rýže

Jak na to?

Olej rozpalte v nižším hrnci s nepřilnavým dnem. Vsypte kmín, chilli papričky, svitek skořice a bobkový list a krátce opékejte, dokud nezačne kmín praskáním „poskakovat“ po pánvi. Přidejte cibuli, kurkumu a špetku soli. Opékejte 2 minuty, přidejte česnek a po dalších 4–5 minutách vmíchejte okapanou cizrnu, papriku, pepř a mletý koriandr. Dobře promíchejte, aby se cizrna obalila veškerým kořením. Poté vmíchejte rajčata a nechte je prohřát. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, s vařenou bio rýží.
Tip - Máte-li to radši, rýži vmíchejte přímo do karí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty