Chlupaté knedlíky
Ingredience
700 g | syrových brambor + dalších 150 g, |
uvařených ve slupce | |
300 ml | horkého mléka |
1 | vejce + sůl |
180–200 g | hrubé mouky |
Postup přípravy
Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Pak je dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, uvařené, oloupané a prolisované ostatní brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
Dlaněmi namočenými ve vodě tvaruju z těsta kulaté knedlíčky velké asi jako pingpongové míčky. Nejdřív uvařím ve vařící osolené vodě jeden na zkoušku; když se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky. Pak vložím do vařící osolené vody ostatní knedlíky a pomalu vařím 8–10 minut. Vařečkou je odlepím ode dna.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY