×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Chlupaté knedlíky

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Chlupaté knedlíky

Co budete potřebovat

700 g syrových brambor + dalších 150 g,
uvařených ve slupce
300 ml horkého mléka
1 vejce + sůl
180–200 g hrubé mouky

Jak na to?

Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Pak je dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, uvařené, oloupané a prolisované ostatní brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
Dlaněmi namočenými ve vodě tvaruju z těsta kulaté knedlíčky velké asi jako pingpongové míčky. Nejdřív uvařím ve vařící osolené vodě jeden na zkoušku; když se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky. Pak vložím do vařící osolené vody ostatní knedlíky a pomalu vařím 8–10 minut. Vařečkou je odlepím ode dna.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chlupaté knedlíky

Snadné Magazín 10/2015
(0)

Co budete potřebovat

700 g syrových brambor + dalších 150 g,
uvařených ve slupce
300 ml horkého mléka
1 vejce + sůl
180–200 g hrubé mouky

Jak na to?

Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Pak je dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, uvařené, oloupané a prolisované ostatní brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
Dlaněmi namočenými ve vodě tvaruju z těsta kulaté knedlíčky velké asi jako pingpongové míčky. Nejdřív uvařím ve vařící osolené vodě jeden na zkoušku; když se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky. Pak vložím do vařící osolené vody ostatní knedlíky a pomalu vařím 8–10 minut. Vařečkou je odlepím ode dna.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty