×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chlupaté knedlíky

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Chlupaté knedlíky

Co budete potřebovat

700 g syrových brambor + dalších 150 g,
uvařených ve slupce
300 ml horkého mléka
1 vejce + sůl
180–200 g hrubé mouky

Jak na to?

Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Pak je dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, uvařené, oloupané a prolisované ostatní brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
Dlaněmi namočenými ve vodě tvaruju z těsta kulaté knedlíčky velké asi jako pingpongové míčky. Nejdřív uvařím ve vařící osolené vodě jeden na zkoušku; když se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky. Pak vložím do vařící osolené vody ostatní knedlíky a pomalu vařím 8–10 minut. Vařečkou je odlepím ode dna.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chlupaté knedlíky

Snadné Magazín 10/2015
(0)

Co budete potřebovat

700 g syrových brambor + dalších 150 g,
uvařených ve slupce
300 ml horkého mléka
1 vejce + sůl
180–200 g hrubé mouky

Jak na to?

Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Pak je dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, uvařené, oloupané a prolisované ostatní brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
Dlaněmi namočenými ve vodě tvaruju z těsta kulaté knedlíčky velké asi jako pingpongové míčky. Nejdřív uvařím ve vařící osolené vodě jeden na zkoušku; když se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky. Pak vložím do vařící osolené vody ostatní knedlíky a pomalu vařím 8–10 minut. Vařečkou je odlepím ode dna.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty