Chlupaté knedlíky se slaninou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Ty pak dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
2. Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, vařené prolisované brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajuju z těsta středně velké noky, vkládám je do vařící osolené vody a pomalu vařím 8–10 minut. Knedlíky ve vodě vařečkou odlepím ode dna. Nejdřív uvařím jeden na zkoušku, pokud se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky.
4. Slaninu nakrájím na kostičky, cibuli na kolečka. Na sádle je smažím tak dlouho, až je cibule krásně zlatohnědá a slanina opečená. Knedlíky dám na talíř nebo na prkýnko a ozdobím je cibulí a slaninou.
Tip- Chlupaté knedlíky jsou samozřejmě výborná příloha k pečenému masu a zelí, ke špenátu, druhý den opečené s cibulí a špekem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Chlupaté knedlíky se slaninou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Ty pak dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
2. Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, vařené prolisované brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajuju z těsta středně velké noky, vkládám je do vařící osolené vody a pomalu vařím 8–10 minut. Knedlíky ve vodě vařečkou odlepím ode dna. Nejdřív uvařím jeden na zkoušku, pokud se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky.
4. Slaninu nakrájím na kostičky, cibuli na kolečka. Na sádle je smažím tak dlouho, až je cibule krásně zlatohnědá a slanina opečená. Knedlíky dám na talíř nebo na prkýnko a ozdobím je cibulí a slaninou.
Tip- Chlupaté knedlíky jsou samozřejmě výborná příloha k pečenému masu a zelí, ke špenátu, druhý den opečené s cibulí a špekem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio