×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chlupaté knedlíky se slaninou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Chlupaté knedlíky se slaninou

Co budete potřebovat

700 g syrových brambor
300 ml horkého mléka
1 vejce
sůl
150 g brambor
180–200 g hrubé mouky
3 cibule
1 lžíce sádla
400 g slaniny

Jak na to?

1. Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Ty pak dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
2. Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, vařené prolisované brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajuju z těsta středně velké noky, vkládám je do vařící osolené vody a pomalu vařím 8–10 minut. Knedlíky ve vodě vařečkou odlepím ode dna. Nejdřív uvařím jeden na zkoušku, pokud se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky.
4. Slaninu nakrájím na kostičky, cibuli na kolečka. Na sádle je smažím tak dlouho, až je cibule krásně zlatohnědá a slanina opečená. Knedlíky dám na talíř nebo na prkýnko a ozdobím je cibulí a slaninou.
Tip- Chlupaté knedlíky jsou samozřejmě výborná příloha k pečenému masu a zelí, ke špenátu, druhý den opečené s cibulí a špekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chlupaté knedlíky se slaninou

Hlavní chod Snadné Česká Vaření Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

700 g syrových brambor
300 ml horkého mléka
1 vejce
sůl
150 g brambor
180–200 g hrubé mouky
3 cibule
1 lžíce sádla
400 g slaniny

Jak na to?

1. Syrové brambory oloupu, omyju a najemno nastrouhám. Ty pak dám do cedníku, spařím asi 300 ml horkého mléka, nechám je dobře okapat nebo je vymačkám.
2. Do mísy s okapanými bramborami přidám vejce, sůl, vařené prolisované brambory a mouku.
Vše dobře promíchám.
3. Lžící namočenou ve vodě vykrajuju z těsta středně velké noky, vkládám je do vařící osolené vody a pomalu vařím 8–10 minut. Knedlíky ve vodě vařečkou odlepím ode dna. Nejdřív uvařím jeden na zkoušku, pokud se rozvaří, přidám do těsta trochu mouky.
4. Slaninu nakrájím na kostičky, cibuli na kolečka. Na sádle je smažím tak dlouho, až je cibule krásně zlatohnědá a slanina opečená. Knedlíky dám na talíř nebo na prkýnko a ozdobím je cibulí a slaninou.
Tip- Chlupaté knedlíky jsou samozřejmě výborná příloha k pečenému masu a zelí, ke špenátu, druhý den opečené s cibulí a špekem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty