Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

Domácí chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

Čas od času se vraťte k základním a jednoduchým chutím i postupům. Nesou s sebou zaručenou kvalitu a tradici. Jedním z takových receptů jsou chlupaté knedlíky.

Co budete potřebovat na chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

700 g syrových brambor
300 ml horkého mléka
1 vejce
sůl
150 g brambor
180–200 g hrubé mouky
3 cibule
1 lžíce sádla
400 g slaniny

Jak udělat chlupaté knedlíky zdravější

Recept jak na chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

  1. Omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno 700 g brambor. Vložte je do cedníku a spařte 300 ml svařeného mléka. Spařené brambory nechte okapat nebo je vymačkejte a dejte do mísy. Vmíchejte k nim 1 vejce, osolte a přisypte 180 g hrubé mouky.
  2. Do vroucí osolené vody vykrajujte mokrou lžící středně velké noky a vařte je pomalu 10 minut. Vařečkou promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
  3. Nakrájejte na kostičky 400 g slaniny a na kolečka 3 cibule. Společně opékejte na 1 lžíci sádla tak dlouho, až bude cibule zlatohnědá a slanina dokřupava opečená.
  4. Servírujte na talíř a zdobte směsí ze slaniny a cibule. Doporučujeme vyzkoušet chlupaté knedlíky i jako přílohu k pečeným masům a zelí. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
27hodnocení4

Co byste o domácích chlupatých knedlících měli vědět

Slanina nebo špek je označení pro masný výrobek z vepřového masa. Pro jeho konzervaci jsou často používány dusitany a dusičnany. Jsou důležité pro usmrcení případných patogenů a k zachování růžového zabarvení masa. Pokud je na obalu označení „Česká potravina“, tak maso a výroba jsou původem z ČR.

Další videorecepty