Domácí chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

Čas od času se vraťte k základním a jednoduchým chutím i postupům. Nesou s sebou zaručenou kvalitu a tradici. Jedním z takových receptů jsou chlupaté knedlíky.
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2013
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2013

Co budete potřebovat na chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

700 g syrových brambor
300 ml horkého mléka
1 vejce
sůl
150 g brambor
180–200 g hrubé mouky
3 cibule
1 lžíce sádla
400 g slaniny

Jak udělat chlupaté knedlíky zdravější

Recept jak na chlupaté knedlíky s křupavou slaninou a cibulkou

  1. Omyjte, oloupejte a nastrouhejte najemno 700 g brambor. Vložte je do cedníku a spařte 300 ml svařeného mléka. Spařené brambory nechte okapat nebo je vymačkejte a dejte do mísy. Vmíchejte k nim 1 vejce, osolte a přisypte 180 g hrubé mouky.
  2. Do vroucí osolené vody vykrajujte mokrou lžící středně velké noky a vařte je pomalu 10 minut. Vařečkou promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
  3. Nakrájejte na kostičky 400 g slaniny a na kolečka 3 cibule. Společně opékejte na 1 lžíci sádla tak dlouho, až bude cibule zlatohnědá a slanina dokřupava opečená.
  4. Servírujte na talíř a zdobte směsí ze slaniny a cibule. Doporučujeme vyzkoušet chlupaté knedlíky i jako přílohu k pečeným masům a zelí. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
19hodnocení

Co byste o domácích chlupatých knedlících měli vědět

Slanina nebo špek je označení pro masný výrobek z vepřového masa. Pro jeho konzervaci jsou často používány dusitany a dusičnany. Jsou důležité pro usmrcení případných patogenů a k zachování růžového zabarvení masa. Pokud je na obalu označení „Česká potravina“, tak maso a výroba jsou původem z ČR.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky