×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brandade ze sušené tresky
30 minut , Hlavní chod , Snadné ,

Brandade ze sušené tresky

Co budu potřebovat

400 g sušené tresky
400 g brambor
2 stroužky česneku
muškátový oříšek
citronová šťáva
mořská sůl
zakysaná smetana
mléko
olivový olej
bobkový list
celý černý pepř
sůl
rozmarýn, tymián, saturejka

Jak na to?

Opláchnutou tresku namočíme do vody na 24 hodin, pravidelně měníme vodu.

Odsolenou tresku scedíme a dáme do hrnce s mlékem tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list a pepř, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté z tresky stáhneme kůží a obereme kostičky. Schováme si na ozdobu pár kousků masa v celku.

V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce, pro lepší chuť můžeme přidat snítku rozmarýnu a tymiánu. Oloupeme je a uděláme z nich vidličkou hrubou kaši.

V pánvi rozehřejeme olivový olej s nasekaným česnekem, vhodíme na ni tresku a rozdrobíme ji na malé kousky. Přidáme rozmačkané brambory a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme lžíci zakysané smetany. Dochutíme olivovým olejem a muškátovým oříškem.

Servírujeme s pár plátky rybky a ozdobíme saturejkou.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kyselo z Krkonoš

    Polévka nad 60 minut
  • Bramborové placky s ragout z hub a pórku

    Předkrm 30 minut
  • Grilovaná ryba s domácími chipsy

    Příloha 30 minut