Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bramborový salát a řízek z kapra

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Brusinkové kostky z bílé...
Brusinkové kostky z...
Brusinkové kostky z bílé...
Brusinkové kostky z bílé...
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky

Bramborový salát a řízek z kapra

Tip do kuchyně

 

Kapří filety můžete taktéž zaměnit například za tresku či jinou rybu, kterou máte nejraději.

Co budete potřebovat

10–12 plátku toustového chleba
2 hrsti nasekaných bylinek – petrželky akopru
2 kapří filety
hladká mouka na obalování
2 vejce, našlehaná
slunečnicový olej na smažení
Na salát
1,25 kg menších brambor
1 svazek jarní cibulky
2 malé šalotky
4 výhonky řapíkatého celeru
4 vejce, uvařená natvrdo
6 sterilovaných

Jak na to?

Bramborový salát a kapr je vánoční klasika. Zkuste ale náš trochu jiný salát s trochu jinak obaleným kaprem. Jistě si pochutnáte.

Nejprve připravte salát.
1) Brambory vařte zhruba 20 minut ve slupce doměkka.
2) Nechte zcela vychladnout, oloupejte je a přepulte, případně nakrájejte na čtvrtky.
3) Dejte do mísy, osolte, přidejte jarní cibulky nakrájené (i s natí) na kolečka, šalotky na kolečka i celer na kolečka.
4) Přidejte vařená vajíčka nakrájená na čtvrtky a okurky na plátky.
5) Pak vše přelijte zálivkou smíchanou z oleje, hořčice, jogurtu a majonézy.
6) Promíchejte, dochuťte solí, případně i pepřem a dejte stranou do chladu.

A jdeme na kapra:
7) Plátky toustového chleba nastrouhejte do mísy a smíchejte s bylinkami.
8) Kapří filety omyjte, pořádně osušte a nakrájejte na jednotlivé porce, osolte je a obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v bylinkové strouhance.
9) Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje dozlatova.
Podávejte společně se salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát a řízek z kapra

Hlavní chod Snadné Česká Saláty Vánoce Smažení Petržel kadeřavá Magazín 12/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Kapří filety můžete taktéž zaměnit například za tresku či jinou rybu, kterou máte nejraději.

Co budete potřebovat

10–12 plátku toustového chleba
2 hrsti nasekaných bylinek – petrželky akopru
2 kapří filety
hladká mouka na obalování
2 vejce, našlehaná
slunečnicový olej na smažení
Na salát
1,25 kg menších brambor
1 svazek jarní cibulky
2 malé šalotky
4 výhonky řapíkatého celeru
4 vejce, uvařená natvrdo
6 sterilovaných

Jak na to?

Bramborový salát a kapr je vánoční klasika. Zkuste ale náš trochu jiný salát s trochu jinak obaleným kaprem. Jistě si pochutnáte.

Nejprve připravte salát.
1) Brambory vařte zhruba 20 minut ve slupce doměkka.
2) Nechte zcela vychladnout, oloupejte je a přepulte, případně nakrájejte na čtvrtky.
3) Dejte do mísy, osolte, přidejte jarní cibulky nakrájené (i s natí) na kolečka, šalotky na kolečka i celer na kolečka.
4) Přidejte vařená vajíčka nakrájená na čtvrtky a okurky na plátky.
5) Pak vše přelijte zálivkou smíchanou z oleje, hořčice, jogurtu a majonézy.
6) Promíchejte, dochuťte solí, případně i pepřem a dejte stranou do chladu.

A jdeme na kapra:
7) Plátky toustového chleba nastrouhejte do mísy a smíchejte s bylinkami.
8) Kapří filety omyjte, pořádně osušte a nakrájejte na jednotlivé porce, osolte je a obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v bylinkové strouhance.
9) Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje dozlatova.
Podávejte společně se salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Brusinkové kostky z bílé...
Brusinkové kostky z...
Brusinkové kostky z bílé...
Brusinkové kostky z bílé...
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty