Bramborový salát a řízek z kapra
Ingredience
10–12 | plátku toustového chleba |
2 | hrsti nasekaných bylinek – petrželky akopru |
2 | kapří filety |
hladká mouka na obalování | |
2 | vejce, našlehaná |
slunečnicový olej na smažení | |
Na salát | |
---|---|
1,25 kg | menších brambor |
1 | svazek jarní cibulky |
2 | malé šalotky |
4 | výhonky řapíkatého celeru |
4 | vejce, uvařená natvrdo |
6 | sterilovaných |
Postup přípravy
Bramborový salát a kapr je vánoční klasika. Zkuste ale náš trochu jiný salát s trochu jinak obaleným kaprem. Jistě si pochutnáte.
Nejprve připravte salát.
1) Brambory vařte zhruba 20 minut ve slupce doměkka.
2) Nechte zcela vychladnout, oloupejte je a přepulte, případně nakrájejte na čtvrtky.
3) Dejte do mísy, osolte, přidejte jarní cibulky nakrájené (i s natí) na kolečka, šalotky na kolečka i celer na kolečka.
4) Přidejte vařená vajíčka nakrájená na čtvrtky a okurky na plátky.
5) Pak vše přelijte zálivkou smíchanou z oleje, hořčice, jogurtu a majonézy.
6) Promíchejte, dochuťte solí, případně i pepřem a dejte stranou do chladu.
A jdeme na kapra:
7) Plátky toustového chleba nastrouhejte do mísy a smíchejte s bylinkami.
8) Kapří filety omyjte, pořádně osušte a nakrájejte na jednotlivé porce, osolte je a obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v bylinkové strouhance.
9) Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje dozlatova.
Podávejte společně se salátem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY