×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rychlý bramborový salát

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky...
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Rychlý bramborový salát

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor
1 mrkev + 1 malá bulva celeru
1 petržel
3 hrsti mraženého hrášku
2 vejce
4 nakládané okurky + nálev z okurek
1 šalotka
2 lžíce dijonské hořčice
200 ml majonézy
100 ml zakysané smetany
krupicový cukr, sůl a pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce, pak je slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Mrkev, celer a petržel pokrájejte na kostičky a povařte asi 4 minuty v osolené vodě. Na poslední minutu přisypte hrášek. Ihned poté zeleninu slijte a v cedníku propláchněte ledovou vodou. Vejce uvařte natvrdo.
Vychladlé brambory nakrájejte na kostičky do mísy. Přidejte okurky nakrájené na kostičky, zeleninu, najemno nasekanou šalotku a opatrně promíchejte. Osolte, opepřete, ochuťte trochou cukru, hořčicí a přidejte majonézu se zakysanou smetanou. Zlehka promíchejte, aby se nerozmačkaly ostatní ingredience. Pokud je salát hustý, nařeďte ho lákem z okurek. Nakonec vmíchejte oloupaná a pokrájená vejce a salát dejte aspoň na půl dne rozležet do chladu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlý bramborový salát

Příloha Snadné Vánoce Vaření Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor
1 mrkev + 1 malá bulva celeru
1 petržel
3 hrsti mraženého hrášku
2 vejce
4 nakládané okurky + nálev z okurek
1 šalotka
2 lžíce dijonské hořčice
200 ml majonézy
100 ml zakysané smetany
krupicový cukr, sůl a pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce, pak je slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Mrkev, celer a petržel pokrájejte na kostičky a povařte asi 4 minuty v osolené vodě. Na poslední minutu přisypte hrášek. Ihned poté zeleninu slijte a v cedníku propláchněte ledovou vodou. Vejce uvařte natvrdo.
Vychladlé brambory nakrájejte na kostičky do mísy. Přidejte okurky nakrájené na kostičky, zeleninu, najemno nasekanou šalotku a opatrně promíchejte. Osolte, opepřete, ochuťte trochou cukru, hořčicí a přidejte majonézu se zakysanou smetanou. Zlehka promíchejte, aby se nerozmačkaly ostatní ingredience. Pokud je salát hustý, nařeďte ho lákem z okurek. Nakonec vmíchejte oloupaná a pokrájená vejce a salát dejte aspoň na půl dne rozležet do chladu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty