×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlý bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědroveče...
Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědrovečerní...
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské vánočky
Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory

Rychlý bramborový salát

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor
1 mrkev + 1 malá bulva celeru
1 petržel
3 hrsti mraženého hrášku
2 vejce
4 nakládané okurky + nálev z okurek
1 šalotka
2 lžíce dijonské hořčice
200 ml majonézy
100 ml zakysané smetany
krupicový cukr, sůl a pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce, pak je slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Mrkev, celer a petržel pokrájejte na kostičky a povařte asi 4 minuty v osolené vodě. Na poslední minutu přisypte hrášek. Ihned poté zeleninu slijte a v cedníku propláchněte ledovou vodou. Vejce uvařte natvrdo.
Vychladlé brambory nakrájejte na kostičky do mísy. Přidejte okurky nakrájené na kostičky, zeleninu, najemno nasekanou šalotku a opatrně promíchejte. Osolte, opepřete, ochuťte trochou cukru, hořčicí a přidejte majonézu se zakysanou smetanou. Zlehka promíchejte, aby se nerozmačkaly ostatní ingredience. Pokud je salát hustý, nařeďte ho lákem z okurek. Nakonec vmíchejte oloupaná a pokrájená vejce a salát dejte aspoň na půl dne rozležet do chladu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlý bramborový salát

Příloha Snadné Vánoce Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor
1 mrkev + 1 malá bulva celeru
1 petržel
3 hrsti mraženého hrášku
2 vejce
4 nakládané okurky + nálev z okurek
1 šalotka
2 lžíce dijonské hořčice
200 ml majonézy
100 ml zakysané smetany
krupicový cukr, sůl a pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce, pak je slijte, nechte vychladnout a oloupejte. Mrkev, celer a petržel pokrájejte na kostičky a povařte asi 4 minuty v osolené vodě. Na poslední minutu přisypte hrášek. Ihned poté zeleninu slijte a v cedníku propláchněte ledovou vodou. Vejce uvařte natvrdo.
Vychladlé brambory nakrájejte na kostičky do mísy. Přidejte okurky nakrájené na kostičky, zeleninu, najemno nasekanou šalotku a opatrně promíchejte. Osolte, opepřete, ochuťte trochou cukru, hořčicí a přidejte majonézu se zakysanou smetanou. Zlehka promíchejte, aby se nerozmačkaly ostatní ingredience. Pokud je salát hustý, nařeďte ho lákem z okurek. Nakonec vmíchejte oloupaná a pokrájená vejce a salát dejte aspoň na půl dne rozležet do chladu.

Inspirujte se podobnými recepty

Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědroveče...
Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědrovečerní...
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské vánočky
Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.