×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborový salát za 15 minut

Inspirujte se podobnými recepty

Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Bramborový salát za 15 minut

Co budete potřebovat

600 g salátových brambor
200–220 ml teplého hovězího vývaru
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
2–3 lžíce jablečného octa
6–8 lžic slunečnicového oleje
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl, čerstvě mletý pepř
dvě lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, ale dejte pozor, aby se nerozpadaly a krásně držely tvar. Slijte je, nechte chvilku vychladnout a poté ještě teplé oloupejte a nakrájejte na kolečka silná zhruba jeden centimetr. Zalijte asi polovinou vývaru, přidejte nasekanou cibuli, ocet, olej, hořčici, sůl i pepř. Opatrně promíchávejte, aby se všechny tekutiny spojily a zároveň je nasákly teplé brambory. Přidejte pažitku a podle toho, jak budou brambory absorbovat tekutinu, přilévejte vývar a dosolte a dopepřete. Před podáváním nechte salát minimálně hodinku odležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát za 15 minut

Snadné Česká Saláty Vánoce Pažitka Magazín 5/2011
(0)

Co budete potřebovat

600 g salátových brambor
200–220 ml teplého hovězího vývaru
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
2–3 lžíce jablečného octa
6–8 lžic slunečnicového oleje
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl, čerstvě mletý pepř
dvě lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, ale dejte pozor, aby se nerozpadaly a krásně držely tvar. Slijte je, nechte chvilku vychladnout a poté ještě teplé oloupejte a nakrájejte na kolečka silná zhruba jeden centimetr. Zalijte asi polovinou vývaru, přidejte nasekanou cibuli, ocet, olej, hořčici, sůl i pepř. Opatrně promíchávejte, aby se všechny tekutiny spojily a zároveň je nasákly teplé brambory. Přidejte pažitku a podle toho, jak budou brambory absorbovat tekutinu, přilévejte vývar a dosolte a dopepřete. Před podáváním nechte salát minimálně hodinku odležet.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Inspirujte se podobnými recepty