×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramborový salát

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s...
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bramborový salát

Co budete potřebovat

600 g salátových brambor
200–220 ml teplého hovězího vývaru
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
2–3 lžíce jablečného octa
6–8 lžic slunečnicového oleje
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl, čerstvě mletý pepř
dvě lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, ale dejte pozor, aby se nerozpadaly a krásně držely tvar. Slijte je, nechte chvilku vychladnout a poté ještě teplé oloupejte a nakrájejte na kolečka silná zhruba jeden centimetr. Zalijte asi polovinou vývaru, přidejte nasekanou cibuli, ocet, olej, hořčici, sůl i pepř. Opatrně promíchávejte, aby se všechny tekutiny spojily a zároveň je nasákly teplé brambory. Přidejte pažitku a podle toho, jak budou brambory absorbovat tekutinu, přilévejte vývar a dosolte a dopepřete. Před podáváním nechte salát minimálně hodinku odležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát

Snadné Česká Saláty Magazín 5/2011
(0)

Co budete potřebovat

600 g salátových brambor
200–220 ml teplého hovězího vývaru
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
2–3 lžíce jablečného octa
6–8 lžic slunečnicového oleje
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl, čerstvě mletý pepř
dvě lžíce pažitky, nasekané najemno

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, ale dejte pozor, aby se nerozpadaly a krásně držely tvar. Slijte je, nechte chvilku vychladnout a poté ještě teplé oloupejte a nakrájejte na kolečka silná zhruba jeden centimetr. Zalijte asi polovinou vývaru, přidejte nasekanou cibuli, ocet, olej, hořčici, sůl i pepř. Opatrně promíchávejte, aby se všechny tekutiny spojily a zároveň je nasákly teplé brambory. Přidejte pažitku a podle toho, jak budou brambory absorbovat tekutinu, přilévejte vývar a dosolte a dopepřete. Před podáváním nechte salát minimálně hodinku odležet.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty