×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Další recepty a články

Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Vepřové medailonky s jablečným...
Vepřové medailonky s...
Vepřové medailonky s jablečným...
Vepřové medailonky s jablečným...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
100 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
2 lžíce másla
500 g brambor ve tvaru sněhuláků
1 lžička hrubé soli
4 vepřové řízky z kýty ve tvaru ryby
60 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g strouhanky
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut. Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte 10 minut dozlatova.
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
100 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
2 lžíce másla
500 g brambor ve tvaru sněhuláků
1 lžička hrubé soli
4 vepřové řízky z kýty ve tvaru ryby
60 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g strouhanky
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut. Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte 10 minut dozlatova.
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Vepřové medailonky s jablečným...
Vepřové medailonky s jablečným...
Vepřové medailonky s jablečným...
Vepřové medailonky s jablečným...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Inspirujte se podobnými recepty