Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s telecím...

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
100 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
2 lžíce másla
500 g brambor ve tvaru sněhuláků
1 lžička hrubé soli
4 vepřové řízky z kýty ve tvaru ryby
60 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g strouhanky
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut. Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte 10 minut dozlatova.
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
100 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
2 lžíce másla
500 g brambor ve tvaru sněhuláků
1 lžička hrubé soli
4 vepřové řízky z kýty ve tvaru ryby
60 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g strouhanky
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut. Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte 10 minut dozlatova.
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s telecím...
Bramborový salát s telecím...

Inspirujte se podobnými recepty