×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Inspirujte se podobnými recepty

Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s bylinkami...

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
100 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
2 lžíce másla
500 g brambor ve tvaru sněhuláků
1 lžička hrubé soli
4 vepřové řízky z kýty ve tvaru ryby
60 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g strouhanky
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut. Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte 10 minut dozlatova.
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

250 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
100 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
2 lžíce másla
500 g brambor ve tvaru sněhuláků
1 lžička hrubé soli
4 vepřové řízky z kýty ve tvaru ryby
60 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g strouhanky
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut. Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte 10 minut dozlatova.
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s bylinkami...

Inspirujte se podobnými recepty