
Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík
Postup přípravy
Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut. Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte 10 minut dozlatova.
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance. Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.