×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborové placky s ragout z hub a pórku
30 minut , Předkrm , Snadné ,

Bramborové placky s ragout z hub a pórku

Co budu potřebovat

3–4 velké brambory
bílá část pórku
150 g čerstvých hub
100 ml bílého vína
150 ml smetany ke šlehání
listové těsto
žloutek
máslo
sůl, pepř
rozmarýn, petrželka, pažitka, šalvěj

Jak na to?

Na másle orestujeme pórek, přidáme houby. Okořeníme. Přilijeme bílé víno a krátce povaříme a zalijeme smetanou.

Brambory nakrájíme na tenoučké sirky, v míse je smícháme s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolíme a opepříme.

V pánvi rozpustíme trošku másla a z brambor upečeme z obou stran tenké placky. Na placky navršíme směs hub a pórku a zakryjeme rozváleným listovým těstem. Potřeme žloutkem a necháme péct v troubě při 220 °C 8–10 minut. Podáváme zasypané pažitkou.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kyselo z Krkonoš

    Polévka nad 60 minut
  • Grilovaná ryba s domácími chipsy

    Příloha 30 minut
  • Brandade ze sušené tresky

    Hlavní chod 30 minut