×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborové noky

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí

Bramborové noky

Co budete potřebovat

750 g brambor
1 vejce
sůl
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. Přidejte k nim vejce, trochu soli, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku.
TIP - Pro ještě výraznější chuť zelí jej můžete namísto cukrem osladit medem a lehce podlít červeným vínem. Dobré je připravit zelí den předem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové noky

Příloha Snadné Italská Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

750 g brambor
1 vejce
sůl
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. Přidejte k nim vejce, trochu soli, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku.
TIP - Pro ještě výraznější chuť zelí jej můžete namísto cukrem osladit medem a lehce podlít červeným vínem. Dobré je připravit zelí den předem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí

Inspirujte se podobnými recepty