×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborové noky rychle

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Bazalkový dip
Bazalkový dip
Bazalkový dip
Bazalkový dip

Bramborové noky rychle

Co budete potřebovat

750 g brambor
1 vejce
sůl
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. Přidejte k nim vejce, trochu soli, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku.
TIP - Pro ještě výraznější chuť zelí jej můžete namísto cukrem osladit medem a lehce podlít červeným vínem. Dobré je připravit zelí den předem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové noky rychle

Příloha Snadné Italská Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 3 (12)

Co budete potřebovat

750 g brambor
1 vejce
sůl
250 g hrubé mouky

Jak na to?

Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. Přidejte k nim vejce, trochu soli, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku.
TIP - Pro ještě výraznější chuť zelí jej můžete namísto cukrem osladit medem a lehce podlít červeným vínem. Dobré je připravit zelí den předem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Bazalkový dip
Bazalkový dip
Bazalkový dip
Bazalkový dip

Inspirujte se podobnými recepty