Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio paella s kuřecím masem
Albert logoAlbert logo
  • Bio paella s kuřecím masem
Bio paella s kuřecím masem

Bio paella s kuřecím masem

Připravte si doma pomocí našich bio surovin tu nejlahodnější španělskou paellu, navíc z bio surovin šetrných k přírodě.
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Španělská
Bio
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Šafrán 1/2 člž
  • Bujón kuřecí BIO 2 ks
  • Olej olivový BIO 2 člž
  • Kuřecí křídla BIO 300 g
  • Kuřecí stehna BIO 300 g
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Cibule BIO 1 ks
  • Paprika červená BIO 1 ks
  • Rajče BIO 400 g
  • Rýže basmati BIO 300 g
  • Hrášek sterilovaný BIO 150 g
  • Citron BIO 2 ks
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Šafrán 1/2 člž
  • Bujón kuřecí BIO 2 ks
  • Olej olivový BIO 2 člž
  • Kuřecí křídla BIO 300 g
  • Kuřecí stehna BIO 300 g
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Cibule BIO 1 ks
  • Paprika červená BIO 1 ks
  • Rajče BIO 400 g
  • Rýže basmati BIO 300 g
  • Hrášek sterilovaný BIO 150 g
  • Citron BIO 2 ks
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Do rendlíku vlijte 900 ml vody, přiveďte ji k varu a vmíchejte 2 kostky kuřecího bujónu a ½ lžičky šafránu. Vývar povařte 2 minuty, stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou.
2
Na široké pánvi rozpalte 2 lžičky oleje a vložte 300 g kuřecích křídel a 300 g kuřecích stehen rozdělených na horní a spodní části. Orestujte ze všech stran a položte na talíř. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, papriku omyjte a vše nakrájejte na kousky. Zeleninu vsypte do pánve po kuřeti a zprudka orestujte. Přendejte do misky a do pánve vraťte opečené kuře.
3
Zasypte maso 300 g rýže, přidejte 400 g krájených rajčat a vše zalijte polovinou připraveného vývaru. Směs nechte probublávat 20 minut, až se postupně tekutina odpaří.
4
Do pánve vložte opečené kousky zeleniny, 150 g propláchnutého sterilovaného hrášku, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z jednoho citronu. Paellu podlijte zbylým vývarem a opět vařte 20 minut. Nakonec paellu ozdobte klínky z dobře omytého bio citronu a nasekanými 4 snítkami čerstvé petrželky. Podávejte ihned ještě horké. Zahřejte se jako ve slunném Španělsku.
1
Do rendlíku vlijte 900 ml vody, přiveďte ji k varu a vmíchejte 2 kostky kuřecího bujónu a ½ lžičky šafránu. Vývar povařte 2 minuty, stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou.
2
Na široké pánvi rozpalte 2 lžičky oleje a vložte 300 g kuřecích křídel a 300 g kuřecích stehen rozdělených na horní a spodní části. Orestujte ze všech stran a položte na talíř. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, papriku omyjte a vše nakrájejte na kousky. Zeleninu vsypte do pánve po kuřeti a zprudka orestujte. Přendejte do misky a do pánve vraťte opečené kuře.
3
Zasypte maso 300 g rýže, přidejte 400 g krájených rajčat a vše zalijte polovinou připraveného vývaru. Směs nechte probublávat 20 minut, až se postupně tekutina odpaří.
4
Do pánve vložte opečené kousky zeleniny, 150 g propláchnutého sterilovaného hrášku, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z jednoho citronu. Paellu podlijte zbylým vývarem a opět vařte 20 minut. Nakonec paellu ozdobte klínky z dobře omytého bio citronu a nasekanými 4 snítkami čerstvé petrželky. Podávejte ihned ještě horké. Zahřejte se jako ve slunném Španělsku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.