Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyAsijská zázvorová polévka s hlívou
Albert logoAlbert logo
  • Asijská zázvorová polévka s hlívou

Asijská zázvorová polévka s hlívou

Asijská zázvorová polévka s hlívou
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Asijská
Veganské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sojová omáčka 75 ml
  • Olej slunečnicový 45 ml
  • Česnek sušený 1/4 člž
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1/4 člž
  • Zázvor 2 cm
  • Tofu natural 1 ks
  • Hlíva ústřičná 150 g
  • Voda 800 ml
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Sůl
  • Sezam 4 člž
  • Mrkev 1 ks
  • Tofu natural 380 g
  • Pórek 1/3 ks
  • Směs pro čínskou kuchyni 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Sojová omáčka 75 ml
  • Olej slunečnicový 45 ml
  • Česnek sušený 1/4 člž
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1/4 člž
  • Zázvor 2 cm
  • Tofu natural 1 ks
  • Hlíva ústřičná 150 g
  • Voda 800 ml
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Sůl
  • Sezam 4 člž
  • Mrkev 1 ks
  • Tofu natural 380 g

Příprava

1
Ve střední misce promíchejte 60 ml sójové omáčky s 30 ml oleje, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky mletého koriandru a ½ lžičky sušeného česneku. Vsypte 380 g tofu nakrájeného na kostičky a nechte alespoň hodinu marinovat. Mezitím na mírném ohni v hrnci rozehřejte zbylých 15 ml slunečnicového oleje. Vsypte 2 cm oloupaného, najemno nastrouhaného zázvoru a rozmělněný stroužek česneku. Nechte asi 30 vteřin rozvonět, pak přisypte 150 g omyté, na nudličky nakrájené hlívy ústřičné. Zvyšte teplotu a opékejte 5 minut.
2
Poté směs podlijte 800 ml vody a vložte do ní kostku zeleninového bujónu. Přilijte zbylých 15 ml sójové omáčky, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
3
Do rozehřáté pánve vsypte 380 g marinovaného tofu i s marinádou. Opékejte ze všech stran 5 minut. Před podáváním přidejte do polévky. Do polévky vložte směs pro čínskou kuchyni. Povařte ještě 5 minut. Polévku ochutnejte a dle chuti případně dosolte.
4
Polévku podávejte ozdobenou nasekanou jarní cibulkou, bílým sezamem a lístky čerstvého koriandru.
1
Ve střední misce promíchejte 60 ml sójové omáčky s 30 ml oleje, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky mletého koriandru a ½ lžičky sušeného česneku. Vsypte 380 g tofu nakrájeného na kostičky a nechte alespoň hodinu marinovat. Mezitím na mírném ohni v hrnci rozehřejte zbylých 15 ml slunečnicového oleje. Vsypte 2 cm oloupaného, najemno nastrouhaného zázvoru a rozmělněný stroužek česneku. Nechte asi 30 vteřin rozvonět, pak přisypte 150 g omyté, na nudličky nakrájené hlívy ústřičné. Zvyšte teplotu a opékejte 5 minut.
2
Poté směs podlijte 800 ml vody a vložte do ní kostku zeleninového bujónu. Přilijte zbylých 15 ml sójové omáčky, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
3
Do rozehřáté pánve vsypte 380 g marinovaného tofu i s marinádou. Opékejte ze všech stran 5 minut. Před podáváním přidejte do polévky. Do polévky vložte směs pro čínskou kuchyni. Povařte ještě 5 minut. Polévku ochutnejte a dle chuti případně dosolte.
4
Polévku podávejte ozdobenou nasekanou jarní cibulkou, bílým sezamem a lístky čerstvého koriandru.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 6 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 6 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 6 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 6 dní

Od 29.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.