1
Ve střední misce promíchejte 60 ml sójové omáčky s 30 ml oleje, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky mletého koriandru a ½ lžičky sušeného česneku. Vsypte 380 g tofu nakrájeného na kostičky a nechte alespoň hodinu marinovat. Mezitím na mírném ohni v hrnci rozehřejte zbylých 15 ml slunečnicového oleje. Vsypte 2 cm oloupaného, najemno nastrouhaného zázvoru a rozmělněný stroužek česneku. Nechte asi 30 vteřin rozvonět, pak přisypte 150 g omyté, na nudličky nakrájené hlívy ústřičné. Zvyšte teplotu a opékejte 5 minut.
2
Poté směs podlijte 800 ml vody a vložte do ní kostku zeleninového bujónu. Přilijte zbylých 15 ml sójové omáčky, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
3
Do rozehřáté pánve vsypte 380 g marinovaného tofu i s marinádou. Opékejte ze všech stran 5 minut. Před podáváním přidejte do polévky. Do polévky vložte směs pro čínskou kuchyni. Povařte ještě 5 minut. Polévku ochutnejte a dle chuti případně dosolte.
4
Polévku podávejte ozdobenou nasekanou jarní cibulkou, bílým sezamem a lístky čerstvého koriandru.
1
Ve střední misce promíchejte 60 ml sójové omáčky s 30 ml oleje, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky mletého koriandru a ½ lžičky sušeného česneku. Vsypte 380 g tofu nakrájeného na kostičky a nechte alespoň hodinu marinovat. Mezitím na mírném ohni v hrnci rozehřejte zbylých 15 ml slunečnicového oleje. Vsypte 2 cm oloupaného, najemno nastrouhaného zázvoru a rozmělněný stroužek česneku. Nechte asi 30 vteřin rozvonět, pak přisypte 150 g omyté, na nudličky nakrájené hlívy ústřičné. Zvyšte teplotu a opékejte 5 minut.
2
Poté směs podlijte 800 ml vody a vložte do ní kostku zeleninového bujónu. Přilijte zbylých 15 ml sójové omáčky, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
3
Do rozehřáté pánve vsypte 380 g marinovaného tofu i s marinádou. Opékejte ze všech stran 5 minut. Před podáváním přidejte do polévky. Do polévky vložte směs pro čínskou kuchyni. Povařte ještě 5 minut. Polévku ochutnejte a dle chuti případně dosolte.
4
Polévku podávejte ozdobenou nasekanou jarní cibulkou, bílým sezamem a lístky čerstvého koriandru.