×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Alsaský cibulový koláč
nad 60 minut , Snadné , Chuťovky , Pečení ,

Alsaský cibulový koláč

Co budu potřebovat

čerstvý kravský sýr
slanina
cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
na těsto:
400 g hladké mouky
cca 1 dcl vody
3/4 kostky droždí
1 lžíce olivového oleje
sůl

Jak na to?

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, droždí, nalijeme vodu a olivový olej a vypracujeme těsto.
Přikryjeme ho fólií a necháme hodinu kynout v lednici.
Mezitím si rozehřejeme pánev a orestujeme na ní nakrájenou slaninu a cibuli.
Do čerstvého sýru přidáme sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku.
Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech, potřeme ochuceným sýrem a posypeme směsí cibule a slaniny.
Plech dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájíme a podáváme ideálně se sklenicí bílého vína.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka Pot Au Feu

    Polévka nad 60 minut
  • Osso Buco s šafránovým rizotem

    Hlavní chod 60 minut
  • Pečené telecí kolínko s gremolatou

    Hlavní chod nad 60 minut