Děti z Dětského domova v Havířově a z ostravské neziskové organizace STOP si vyzkoušely práci v naší ostravské prodejně Nová Karolína. V Albertu poskytujeme mladým lidem ze sociálně ohroženého prostředí pravidelně možnost získání reálných zkušeností, které jsou často i prvními zkušenostmi z pracovního prostředí.

Během školního roku u nás každoročně absolvuje praxi na 700 učňů. Žákům dáváme možnost získat odborné dovednosti na různých pozicích – od pekaře, přes prodavače, operátora skladování až k obchodníkovi u čtyřletého maturitního oboru.

V rámci celodenního workshopu v ostravském hypermarketu Albert v Nové Karolíně se děti mohly dozvědět plno zajímavých informací o fungování společnosti, možnostech praxí a brigád, ale i kariérního růstu včetně následné praktické ukázky u vybraných pozic. Cílem projektu do Alberta na praxi je ukázat mladým lidem ze sociálně ohroženého prostředí fungování maloobchodu a zároveň v případě zájmu o brigádu, tuto první pracovní zkušenost zprostředkovat.