23. ročník národní soutěže o titul „PEKAŘ ROKU 2019 - kategorie junior“, hostil mladé pekaře z celé republiky. Albert se stal již tradičně jejím generálním partnerem.

V Albertu podporujeme pekařské řemeslo a učňovské školství dlouhodobě, protože v hypermarketech provozujeme pekárny s vlastní výrobou, a navíc odebíráme pečivo od mnoha regionálních pekáren. V rámci výuky i praxe také řadu let spolupracujeme s odbornými školami po celém Česku.

„Spolupráce se Svazem pekařů a cukrářů a podpora učňovského školství je pro nás dlouhodobě velmi důležitá. V našich obchodech zaměstnáváme více než pět stovek pekařů a při vlastní výrobě pečiva potřebujeme řemeslně kvalifikované profesionály. Proto nás těší vidět talent a zručnost účastníků soutěže a jsme rádi, že události jako tato pekařské řemeslo popularizují," říká Ctirad Nedbálek, personální ředitel.

Ve finále soutěže se o prestižní ocenění utkalo 10 mladých pekařských talentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky. Předváděli své schopnosti a šikovnost odborné porotě při výrobě pšenično-žitného chleba, běžného a vícezrnného pečiva, vánoček a chodských koláčů.