• O Abertu
    1.1.2020
  • Dětské domovy získaly díky adventním Obchůdkům s Albertem 600 tisíc korun
    30.12.2019 – Celkem 57 dětských domovů a neziskových organizací se v adventním čase zapojilo do charitativních Obchůdků s Albertem na 50 prodejnách Albert po celé České republice. Za vlastnoručně vyrobené dárky a vánoční dekorace v letošním osmém ročníku utržily téměř 600 tisíc korun. Cílem projektu Nadačního fondu Albert je představit dětem zábavnou formou základy podnikání a připravit je na budoucí vstup do dospělého života.
  • Zaměstnanci Alberta přispěli společně dětem z dětských domovů
    23.12.2019 – Vánoční Obchůdky s Albertem na pražské centrále Alberta splnily přání dětem z dětských domovů v České Kamenici, Mostě, Senožatech a z výchovného ústavu Kostomaty pod Milešovkou. Zaměstnanci společně přispěli částkou 42 tisíc korun nákupem vánočních dekorací, které vlastnoručně děti vyrobily. V rámci charitativní snídaně pak napekli a uvařili zaměstnanci občerstvení, díky kterému mezi sebou vybrali dalších 14 tisíc korun, které podpoří Romanu a Simonu z Dětského domova v Melči.
  • Bez bramborového salátu nejsou Vánoce. Češi se hádají o cibuli, přidává se i lák z okurek
    19.12.2019 – Bramborový salát u nás za posledních desítek let zlidověl tak, že devět z deseti Čechů si bez něj štědrovečerní hostinu neumí představit. 85 % jej připravuje podle rodinného receptu. O jeho složení se ale v rodinách častokrát vedou spory. Někdo nemá rád celer, jiný cibuli, další si neumí představit, že by do něj nakrájel salám nebo šunku. Podoba salátu víří domácí atmosféru u více než poloviny Čechů, ukázal exkluzivní průzkum obchodů Albert.
  • Sedm z deseti Čechů myslí při přípravě vánočního pohoštění na zdraví. Čtvrtina Pražanů vymění kapra za lososa
    18.12.2019 – Češi o Vánocích myslí na zdraví. Sedm z deseti Čechů dbá při přípravě vánočního pohoštění na zdravý životní styl. Více než polovina Češek a Čechů zařazuje do svátečního jídelníčku více ovoce a zeleniny, hlídá si množství zkonzumovaného jídla a omezuje množství slazených nápojů. Pětina Čechů vynechává během vánočních svátků alkohol. Trend zdraví je nejsilnější ve velkých městech a zejména v Praze. Tam čtvrtina domácností nahrazuje tradičního kapra lososem. Ukázal to průzkum exkluzivně uskutečněný pro obchody Albert. Prodejní data pak trendy potvrzují, například ukazují rostoucí zájem o lososa.
  • Albert myslí ekologicky. Testuje bezobalový prodej bio potravin
    4.12.2019 – Albert testuje prodej suchých potravin bez obalu. Zákazníci si mohou jednoduše sami navážit požadované množství luštěnin, ořechů a suchých plodů, ovesných vloček, kuskusu, pohanky či bulguru do papírových sáčků. V nabídce jsou nyní tři desítky druhů různých potravin. Pilotní projekt představil Albert v hypermarketu v pražských Nových Butovicích.
  • Albert má nejlepší hypermarket v republice, podruhé v řadě. Diamantovou ligu kvality vyhrál olomoucký hypermarket
    28.11.2019 – Nejlepším hypermarketem v Česku se ve 4. ročníku Diamantové ligy kvality stal pro tento a následující rok Albert v olomouckém obchodním centru Olympia. Pro řetězec jde tak o druhé prvenství v řadě. V loňském ročníku zvítězil Albert na pražském Chodově. Vedle olomouckého hypermarketu dostalo certifikát kvality také dalších pět obchodů řetězce Albert, například v Čestlicích, Plzni či Havířově. Diamantová liga představuje prestižní žebříček prodejen v tuzemsku. Odborná porota hodnotí celkovou úroveň nakupování a zaměřuje se velmi detailně na kvalitu zboží a služeb, čistotu či nabídku.
  • Albert pokračuje v úspěšných modernizacích i v závěru roku. V novém konceptu přivítal zákazníky hypermarket v Táboře
    28.11.2019 – Albert v Soběslavské ulici v Táboře otevřel ve středu 13. listopadu po kompletní modernizaci. Jde o první rekonstrukci obchodu od jeho otevření v roce 2005. Albert tak rozšiřuje koncept moderních prodejen, který již podruhé v řadě získal ocenění nejlepší prodejny v republice, i do jižních Čech. Nový hypermarket nabízí příjemné prostředí pro rychlé a pohodlné nákupy. Důraz je kladen na širokou nabídku čerstvých, lokálních a zdravých potravin. Novinkou je oddělení Zdravě s Albertem nebo teplý pult.