Již tradičně se v srpnu a září zaměstnanci na třech stovkách prodejen a ve třech distribučních centrech setkají u dobré svačiny a s lektorkami Zdravé 5 konzultují zásady zdravého životního stylu. Lektorky je pak inspirují jednoduchými, ale výživnými jídly ke zdravému stravování. Vybaví je i materiály se základními informacemi, tipy a recepty. Letošní novinkou je školení rozšířené i o část prevence, kde se zaměstnanci dozví základy podpory imunity, i jak bránit přenosu infekce nejen v podzimním období.

Zájem zaměstnanců o poradenství a konzultace každým rokem roste, a to především díky individuálnímu přístupu každé z lektorek. Dokazuje to nejen dobrá nálada na prodejně během celého školení, ale i pozitivní zpětná vazba od zaměstnanců. „Mnoho z nich si vzalo rady z loňského roku za své a my u nich letos vidíme hodně pozitivních změn, například v pitném režimu nebo přípravě jídla do práce. Velice nás těší, že můžeme zaměstnancům poradit a pomoci, aby se cítili lépe, přemýšleli nad tím, co jedí a byli tak v lepší zdravotní kondici,“ komentuje školení Alena Paldusová, manažerka Zdravé 5 a dodává „velice mě překvapilo, jak velký úspěch na školení mělo naše občerstvení, které v rámci akce připravujeme. Největším favoritem je moučník z červené řepy a kvalitní čokolády. Chutná i těm, kteří červenou řepu normálně nejedí.“

lektorka