„Náš Nadační fond Albert už dlouhá léta podporuje děti ze sociálně znevýhodněných skupin. Jsme rádi, že se pravidelně zapojují do těchto aktivit i naši zaměstnanci a pomáhají dětem k zážitkům, koníčkům či vzdělávání, na které by v rámci běžného chodu dětského domova nedosáhly,“ komentuje manažerka Nadačního fondu Albert Petra Režná.

Zaměstnanci Alberta se zapojují ve spolupráci s Nadačním fondem Albert do charitativních dobrovolnických aktivit během celého roku. Dvakrát do roka již tradičně probíhají v období Vánoc a Velikonoc Obchůdky dětí z dětských domovů, Charitativní snídaně a v posledních třech letech probíhá také charitativní Běh s Albertem.

charitativni snidane

Aktivity Nadačního fondu Albert probíhají celoročně

Albert se svými zaměstnanci pomáhá po celý rok. Ve spolupráci s Nadačním Fondem Albert organizuje charitativní dobrovolnické aktivity, kterými se zaměřuje především na pomoc v sociální oblasti. Svou podporou přispívá dětským a azylovým domům, neziskovým organizacím, matkám samoživitelkám a dětem a mladistvým ze sociálně ohroženého prostředí. Zaměstnanci tak mají možnost se dvakrát do roka zapojit do Charitativních snídaní, kam přinesou své upečené dobroty. Výtěžek pak putuje na vybrané dětské příběhy. V Obchůdcích s Albertem pak mají možnost zaměstnanci na centrále a v distribučních centrech, ale i zákazníci ve vybraných obchodech a vytipovaných ministerstvech, přispět na aktivity dětí z dětských domovů, koupí jejich vlastnoručně vyrobenými dárky. Plnit sny dětem z dětských domovů lze také příspěvkem ze Stromu splněných přání, kde se finančním příspěvkem nebo darováním samotného dárku rozzáří nejeden dětský obličej. Další neméně významnou aktivitou je pak projekt Bertík pomáhá, kde zákazníci svými vhozenými žetony rozhodují o výši finanční částky, která bude daným projektům rozdělena.