Prodej květin se na Valentýna násobí

Valentýnskou klasikou jsou květiny – prodeje se v tento den oproti běžnému období roku násobí. K nejoblíbenějším barvám patří tradiční červená, růžová a bílá barva. „Zákazníci si v našich obchodech budou moci vybrat z pestré škály tulipánů pěstovaných tradičně v Holandsku, a to jak v jednobarevné variantě, tak oblíbeném vícebarevném mixu. Nabídneme ale i klasické růže v žádaných odstínech červené a růžové,“ říká Barbora Vanko, mluvčí obchodního řetězce Albert. Vedle řezaných květin budou v Albertu k dispozici i květiny hrnkové. Lidé mohou své nejbližší během 14. února potěšit voňavými orchidejemi či sezónními cibulovinami.

Čokolády i alkohol v růžovém

Kromě květin nedají čeští zákazníci a zákaznice při valentýnských nákupech dopustit také na potraviny, zejména sladkostmi. Nákupní košíky se tak kolem 14. února plní čokoládami a bonboniérami s valentýnskými motivy. Populární jsou exkluzivní řady valentýnských dobrot a limitované edice, které se hodí jako skvělý dárek pro všechny, kteří se chystají svátek zamilovaných slavit. „Pro zákazníky jsme v sortimentu našich prodejen připravili atraktivní dezerty nebo lízátka ve tvaru srdce. Všechny produkty jsme vybrali tak, aby potěšily chuťové buňky a zároveň skvěle zapadly do atmosféry tohoto svátku, doplňuje Barbora Vanko.

Svátek všech zamilovaných je také neodmyslitelně spojen s kvalitním vínem. Během Valentýna se zvyšuje zájem především o tichá růžová vína a rosé sekty. Češi mají v oblibě i sladké krémové likéry a vermuty. Zákazníci proto najdou v obchodech Albert mimořádnou řadu kvalitních vín od předních tuzemských vinařství. Zkrátka nepřijdou ani muži – v nabídce je pro ně připraveno například originální balení whisky s exkluzivním dárkem.

aaa