Vánoční stánky Obchůdků se postupně objeví v desítkách vybraných prodejen Albert v Čechách, a Moravě i ve Slezsku.

„Máme velkou radost, že se nám každoročně daří úspěšně navázat na tradici Obchůdků s Albertem. Děti se do výroby vánočních dárků a dekorací zapojují s viditelným nadšením a nasazením. Odměnou je pak pro ně nejen utržený výdělek, za který si mohou užít třeba společný výlet, ale i získané zkušenosti, nové zážitky a pozitivní reakce zákazníků na jejich výrobky,“ říká Petra Režná z Nadačního fondu Albert.

Obchůdky rozvíjí kreativitu i finanční gramotnost

Obchůdky s AlbertemSmyslem projektu Obchůdky s Albertem je atraktivní formou přiblížit dětem ze sociálně ohroženého prostředí svět obchodu. Malí podnikatelé se tak seznamují s celým koloběhem výrobku. Zapojují se do plánování, nákupu materiálu, na který jim přispívá Nadační fond Albert, do výroby adventních dekorací a dárků i samotného prodeje na stánku v předvánočním období.

„Vedle finančního příspěvku poskytuje Nadační fond Albert i potřebné know-how z oblasti cenotvorby, prodeje, marketingu nebo komunikace. Pro dětské domovy jsme vytvořili kalkulačku na výpočet prodejní ceny výrobků a naše lektorky děti seznámili zábavnou formou se základy podnikání a finanční gramotnosti,“ dodává Petra Režná.

Obchůdky tak děti z dětských domovů učí mnoha dovednostem. Rozvíjejí jejich kreativitu a tvůrčího ducha nebo si osvojují základy obchodování a jednání se zákazníky. „Já jsem se třeba naučila více komunikovat s lidmi, a to mě na Obchůdcích hodně baví. Obzvlášť babičky a dědečkové se rádi zapovídají a ptají se nás, zda jsme všechny ty věci vyrobili opravdu my. Moc se jim naše výrobky líbí,“ sdílí své nadšení sedmnáctiletá Sandra z Dětského domova Duchcov, která se do vánočních Obchůdků zapojuje již poněkolikáté.

Předvánoční období patří v Albertu dětem

Zákazníci mohou děti podpořit nákupem jejich výrobků ve speciálních stáncích ve vybraných obchodech Albert, a to v období od středy 28. listopadu do soboty 22. prosince. Ti si tak mohou odnést ručně vyrobené vánoční dekorace a další drobné dárky, kterými potěší nejen sebe a své blízké, ale i malé prodejce. Peníze utržené z prodeje putují přímo dětem zapojených do Obchůdků. „Většinou zajdeme všichni na dobrou večeři do restaurace. Nebo minulý rok jsme byli na výletě na lodi. To se nám všem moc líbilo a užili jsme si to,“ přibližuje Sandra.

Seznam všech obchodů Albert, ve kterých bude možné zakoupit výrobky dětí z dětských domovů, naleznete spolu s termíny na stránkách Nadačního fondu Albert.

Banner_Obchůdky s Albertem