Už jste slyšeli o skyru? Přestože u nás je tento nízkotučný mléčný výrobek novinkou, na Islandu ho znají už více než tisíc let. Svou konzistencí je podobný jogurtu nebo tvarohu a díky výjimečnému složení se hodí do každého zdravého jídelníčku. Dopřát si ho můžete na sto způsobů. Perfektně zasytí k snídani či svačině a skvělý je například jako součást sladkých dezertů, smoothie nebo dipů a salátů.

Skyr je z chuťového i nutričního hlediska skvělý výrobek obsahující velké množství mléčné bílkoviny. Výborně se hodí k snídani, svačině i pozdní večeři, můžeme ho také dochutit trochou ovoce. Svou roli sehraje zejména v jídelníčku sportovců, jelikož je bohatý nejen na bílkoviny, ale také vápník. Patří mezi výrobky splňující nejpřísnější nutriční požadavky,“ říká RNDr. Pavel Suchánek, odborník na výživu a spolupracovník programu Zdravá 5 Nadačního fondu Albert.

V prodejnách Albert najdete nově neochucený Albert Skyr v islandském stylu. Tradiční severský mléčný výrobek obsahuje pouze 0,5 % tuku a vysoký podíl bílkovin.

aa

Albert Skyr (140g)

Exkluzivně v prodejnách Albert

Běžná cena: 14,90 Kč

Recept: Banánové smoothie se skyrem

ddd1 velký banán, oloupaný

125 ml (mandlového) mléka

75 g skyru

1 vrchovatá lžíce burákového másla

½ lžičky vanilkového extraktu

Dejte do mixéru banán, mléko, skyr, burákové máslo a vanilku. Promixujte dohladka a ihned podávejte.