Program „Bertík pomáhá“ zahájil svůj dvacátý první ročník. Za celou dobu podpořil již tisícovky charitativních projektů zaměřených na vzdělávání a rozvoj dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. „Jenom loni se nám do programu přihlásilo přes 130 organizací. Příběhy jednotlivých dětí sledujeme a těší nás, jak se díky podpoře posouvají. Jsem moc ráda, že zákazníci každým rokem s velkým nadšeným rozhodují o projektech a příbězích ze svého okolí a věřím, že nejinak tomu bude i letos,“ říká Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert.

Dva projekty v každém regionu

Organizace mohou přihlašovat své projekty, které jsou zaměřené na podporu volnočasových a vzdělávacích aktivit pro děti ze sociálně ohroženého prostředí a na přípravu mladých lidí opouštějících dětské domovy, do 19. července 2020. Žádosti vyhodnotí Správní rada Nadačního fondu Albert, která nominuje dva nejlepší projekty v každém z celkově 40 regionů do finálního hlasování, které proběhne ve všech hypermarketech a vybraných supermarketech Albert.

Na podzim pak svými hlasy rozhodnou zákazníci na prodejnách. Vítěz daného regionu získá příspěvek v hodnotě 60 tisíc korun, druhý projekt si pak odnese 40 tisíc korun. Celkově Nadační fond Albert v programu „Bertík pomáhá“ rozdělí částku 4 miliony korun. „Pomoc tedy půjde všem projektům, které budou bojovat o přízeň zákazníků,“ dodává Petra Režná.

Přihlašování projektů na webu

Organizace se do programu mohou přihlásit prostřednictvím nového registračního systému na stránkách Nadačního fondu Albert. Podrobnosti jsou k dispozici na webových stránkách v části pro žadatele Bertík pomáhá. Zde je možné sledovat i Bertíkovu štafetu, která představuje příběhy dětí, jež i díky Nadačnímu fondu Albert nabraly ten správný směr.

Bertík pomáhá3