K dohodě o navýšení mezd došlo po několika jednáních s vedením společnosti a zástupců odborových organizací – garantováno je minimálně 7 % do základní mzdy provozních zaměstnanců“, říká předsedkyně Odborového svazu pracovníků obchodu Renáta Burianová.

Ještě pro tento rok připravil Albert pro všechny provozní zaměstnance také mimořádnou odměnu ve formě jednorázové poukázky na nákup v hodnotě 1200 korun. „Jedná se o poděkování všem kolegům za dobrou práci v předvánočních měsících, které jsou v obchodě mimořádně náročné. Tou hlavní zprávou je navýšení mezd od následujícího roku,“ říká personální ředitel společnosti Albert Česká republika Ctirad Nedbálek.

V roce 2018 navýší Albert investice do mezd o více než půl miliardy korun, které půjdou na pokrytí zvýšených mzdových nákladů pro zaměstnance v prodejnách. Těch provozuje Albert více než tři stovky po celé České republice a pracuje v nich na různé pracovní úvazky přibližně sedmnáct tisíc lidí.