Speciální stánky dětských Obchůdků budou moci zákazníci během adventu potkat v desítkách vybraných prodejen Albert po celém Česku.

„Máme velkou radost, že se do letošního ročníku Obchůdků s Albertem zapojilo 54 dětských domovů a organizací. Projekt si klade za cíl hravou formou připravit děti na samostatný život v dospělosti,“ vysvětluje Petra Režná z Nadačního fondu Albert. „Zároveň je to skvělý způsob, jak lidem ukázat, že v jejich blízkosti žijí šikovné děti, které mají touto formou možnost prezentovat své aktivity,“ doplňuje.

Finanční gramotnost zn. zábavně

Projekt Obchůdky s Albertem chce atraktivní formou zprostředkovat dětem ze sociálně ohroženého prostředí základy podnikání.

Děti měly příležitost po dobu celého roku pracovat na svých výrobcích. Nadační fond Albert jim poskytl odborné rady a doporučení z oblasti cenotvorby, prodeje, marketingu nebo PR, a to formou moderních videí, takzvaných vlogů.

„Je skvělé být součástí tohoto projektu. Při předávání informací dětem je důležité nabídnout je atraktivní formou, která je zaujme. Věříme, že malé obchodníky videa bavila, protože zábavu jsme si při jejich natáčení užili i my,“ říká Renata Zákravská z oddělení marketingu obchodů Albert.

Adventní víkendy patří v Albertu dětem

Malí prodavači tak postupně poznávají celý koloběh výrobku - od plánování, přes nákup materiálu, na který získaly všechny organizace příspěvek od Nadačního fondu Albert, až po výrobu vánočních produktů a samotný prodej během adventu.

Zákazníci prodejen Albert mohou děti podpořit nákupem jejich výrobků ve speciálních stáncích, a to během adventních víkendů až do 17. prosince. Peníze utržené z prodeje poputují přímo dětem, které výrobky vytvářely. Zákazníci si tak mohou odnést vánoční dekorace i další dárkové předměty, kterými potěší jak sebe, tak malé obchodníky.

Seznam všech prodejen, v nichž bude možné produkty od dětí zakoupit, naleznete na stránce www.nadacnifondalbert.cz

Obchůdky s Albertem 2017