Obchodní řetězec Albert představil zákazníkům již v prvním čtvrtletí letošního roku v řadě Česká chuť několik produktů, jako například česká jablka nebo pultové delikatesy. V tuto chvíli nabízí na 80 výrobků napříč čerstvým i trvanlivým sortimentem.

„Podpora domácích potravinářů je pro naše ministerstvo klíčová, stejně jako jasné a srozumitelné značení českého původu potravin. To, že se rozšiřuje nabídka českých výrobků v běžné obchodní síti, které navíc spotřebitelé snadno poznají, vnímám velmi kladně,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka. Ten se u příležitosti představení nové značky Česká chuť setkal u výrobce piškotů na Královéhradecku se zástupci vybraných tuzemských dodavatelů.

Ministr Marian Jurečka

Větší dostupnost kvalitních českých výrobků

Vybraní tuzemští dodavatelé při setkání představili své výrobky a komentovali novou spolupráci s obchodním řetězcem Albert: „Naše spolupráce znamená pro české zákazníky především větší dostupnost kvalitních českých výrobků, což nás velmi těší,“ řekla Martina Králová, jednatelka společnosti Perník, kde se pečou 100% české piškoty. Nabídku svých produktů v široké obchodní síti čítající více než 300 obchodů po celém Česku chválil také Milan Lipavský ze společnosti Seli, vyrábějící pivní tyčinky, a Petr Hrdlička, ředitel firmy Záruba Food, odkud do prodejen Albert míří tradiční česká majonéza.

„Produkty České chuti do našich obchodů přináší naši dlouholetí malí i velcí dodavatelé z České republiky, kterým patří poděkování. Velice rádi ve spolupráci s nimi vycházíme vstříc zvyšující se poptávce našich zákazníků po potravinách domácího původu, jenž nová značka garantuje,“ řekl při setkání Petr Pavlík, ředitel pro obchod v řetězci Albert. „Věříme, že nabídku českých produktů, kterou budeme i nadále rozšiřovat, ocení,“ uzavřel.

Spolupráci stvrdili podpisem na setkání v Těchlovicích zástupci dodavatelů a řetězce Albert spolu s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou, který na závěr připojil také symbolické razítko.

Čerstvé i trvanlivé české potraviny

Zákazníci najdou exkluzivně v prodejnách Albert v řadě Česká chuť například mléčné a masné výrobky, ovoce, čerstvou i sterilovanou zeleninu, těstoviny, majonézu nebo hořčici, ale také pečivo, tyčinky a piškoty. Ty vyrábí v Těchlovicích u Hradce Králové ze stoprocentně českých surovin, jako je třeba mouka z nedalekých Předměřic, společnost Perník.

Všechny výrobky značky Česká chuť splňují definici české potraviny podle definice Ministerstva zemědělství a Zákona o potravinách. Díky tomu mohou nést na obalech logo „Česká potravina“. Zákazníci si tak mohou být naprosto jistí nejen domácím původem, ale i kvalitou a tradičními českými recepturami.

Již nyní nabízejí prodejny Albert 100 % stálé nabídky hovězího a vepřového masa českého původu a čeští dodavatelé tvoří širokou základnu také u dalších čerstvých i trvanlivých potravin.

Česká chuť

Česká chuť přináší zákazníkům kvalitní české výrobky

Zástupci lokálních dodavatelů představují produktu značky Česká chuť a komentují spolupráci s obchody Albert:

Martina Králová

Jednatelka společnosti Perník s. r. o.

Jaký výrobek z vaší produkce najdou zákazníci exkluzivně v obchodech Albert v řadě Česká chuť a co je jeho největší předností?

Pod značkou Česká chuť najdou zákazníci naše piškoty. Jde o tradiční český produkt vyráběný ze 100% českých surovin. Jejich předností je vynikající chuť, příjemně jemná struktura a vysoká kvalita. Zákazníci mohou vyzkoušet také kakaovou variantu našich piškotů, které mají oblíbenou a bezkonkurenční chuť.

S jakými českými subdodavateli u těchto výrobků spolupracujete?

S dodavateli použitých kvalitních českých surovin, jako je například předměřická mouka, spolupracujeme již řadu let.

Co přináší spolupráce s obchody Albert pro vaše podnikání?

Obchody Albert jsou pro nás především spolehlivým a silným partnerem pro distribuci našich výrobků. Pro české zákazníky znamená naše spolupráce především větší dostupnost kvalitních českých výrobků, což nás velmi těší.

Milan Lipavský

Majitel a jednatel společnosti Seli s. r. o.

Jaký výrobek z vaší produkce najdou zákazníci exkluzivně v obchodech Albert v řadě Česká chuť?

Vyrábíme tyčinky k pivu se solí a kmínem.

S jakými českými subdodavateli u tohoto výrobku spolupracujete?

Při výrobě pivních tyčinek spolupracujeme s mlýnem Prokop Borovany, který má  300letou tradici, dále s Litovelskou cukrovarnou nebo jičínským výrobcem rostlinných olejů Fabio.

Co přináší spolupráce s obchody Albert pro vaše podnikání?

Díky široké síti více než 300 obchodů Albert pro nás spolupráce znamená zejména možnost prezentace našich lokálních produktů českým spotřebitelům.

Petr Hrdlička

Ředitel společnosti Záruba Food a. s.

Exkluzivně v obchodech Albert najdou zákazníci pod značkou Česká chuť naši excelentní majonézu. Tato majonéza je vyrobena z 94 % surovin českého původu, je zcela bez konzervantů, barviv a stabilizátorů.

Jak probíhala příprava a ladění receptur výrobku Česká chuť a s jakými českými subdodavateli u těchto výrobků spolupracujete?

Recepturu poctivé české majonézy jsme zdokonalovali zhruba půl roku. Chtěli jsme mít naprostou jistotu, že excelentní bude výrobek nejen názvem.  Výroba majonézy Česká chuť se neobejde například bez tradičního bzeneckého octu.

Co přináší spolupráce s obchody Albert pro vaše podnikání?

Spolupráce s obchody Albert je pro nás velmi důležitá. Od začátku letošního roku jsme navýšili objem dodávaných výrobků o 300 %. Je skvělé vidět, že spojení dobrého maloobchodníka s tradičním českým výrobcem přináší užitek nejen oběma stranám, ale především z něj mohou profitovat zákazníci, ke kterým se dostává kvalitní český produkt.