Díky příspěvku pořídí Dětský domov Uherské Hradiště dětem lyžařské vybavení a zároveň se budou moci vydat se na hory. „Nové lyže a pohodlné lyžáky byly jejich vytouženým snem. Zásluhou této aktivity se děti s domovem mohou účastnit lyžařského ozdravného pobytu a také budou na školních lyžácích vybaveny kvalitní výstrojí včetně ochranných pomůcek,“ popisuje využití příspěvku Marcela Zámečníková, vychovatelka z Dětského domova Uherské Hradiště.

Svou aktivitou tak zaměstnanci pomohli nejenom svému zdraví, ale také dobré věci a vykouzlí úsměv na tváři dětem, které to nemají v životě úplně snadné. „Všechny volnočasové aktivity pomáhají znevýhodněným dětem v jejich dalším rozvoji a začlenění se do společnosti v dospělosti. Díky pobytu na horách s dětským domovem a nové výstroji získají větší pocit jistoty na školních lyžácích, které jim pomáhají budovat sociální vztahy,“ vysvětluje Petra Režná, programová manažerka Nadačního fondu Albert. „Je úžasné vidět, jak obětavě se zaměstnanci domova o děti starají. Organizace ozdravného pobytu je jedním z důkazů,“ dodává. Prostředky za naběhané kilometry přispěla Nadačnímu fondu Albert společnost Albert.

lyzarsky pobyt DD UH