Aplikace usnadní také nákup a výběr zboží. Zákazníkům nabídne možnost připravit si nákupní seznam, najdou v ní historii nákupů, nejvýhodnější nabídky podle jejich životního stylu a typu kuchyně, který preferují. Jednou z nejpopulárnějších sekcí jistě bude peněženka. V ní zákazníci sbírají kredity, které mohou proměnit v dodatečné slevy. Hravá forma odměňování nabídne speciální ocenění nebo bonus za koupi vybraného zboží. Aplikace podporuje také zákazníky šetrné k životnímu prostředí, a to za nákup s opakovaně používanou vlastní taškou.

Uživatelům poradí i s recepty. Řídí se při tom jejich chuťovými preferencemi a zároveň recepty řadí dle náročnosti přípravy. Umožňuje vybrat například takové, jejichž příprava trvá pouze patnáct nebo třicet minut i složité kulinářské speciality ze světové či domácí kuchyně. Nabízí také možnost filtrování podle příležitosti, druhu přípravy, speciální diety či obtížnosti. Suroviny potřebné k uvaření zvoleného pokrmu si zákazník snadno uloží do svého nákupního seznamu.

„Naším cílem je být blíže k zákazníkům a co nejvíce usnadnit jejich nákup. Aplikace jim poskytne nabídky, tipy a recepty přímo na míru. Proto se při registraci ptáme na několik otázek souvisejících s jejich preferencemi u jídla a vaření. Ty nám následně umožní dodávat zajímavý a relevantní obsah. Samozřejmě, pokud uživatelé nechtějí, na otázky odpovídat nemusí,“ říká Robert Broekhuizen, manažer ze společnosti Albert.

V aplikaci se uživatelé rychle zorientují. „Nemusí se jí obávat ani ti starší. Ovládání je skutečně intuitivní. Jediné, co potřebujete, je chytrý telefon, který podporuje instalaci aplikace. Stačí pár kliknutí a dostanete personalizované informace, doporučení na produkty a recepty,“ vysvětluje Robert Broekhuizen. Vývoj aplikace byl zahájen po rozsáhlém průzkumu trhu a trval téměř třičtvrtě roku.

Aplikace Můj Albert je dostupná jak pro chytré mobilní telefony s operačním systémem Android, tak i pro iOS. Aktuálně je možné ji využít v šesti jihlavských prodejnách. Po testovací fázi bude následovat spuštění pro zákazníky v ostatních částech republiky. Aplikace je zdarma ke stažení v obchodech Google Play a App Store.

MUJ ALB