Oblíbené příběhy pro malé i větší

Obchodní řetězec Albert ve spolupráci s tradičním českým nakladatelstvím Albatros přináší již potřetí úspěšnou věrnostní kampaň Dětská knihovnička. Zákazníci dostanou v době trvání kampaně za každých utracených dvě stě korun v obchodech Albert jeden nalepovací bod. Body navíc lze získat také za partnerské produkty. Vyplněnou kartičku s deseti body potom mohou bez doplatku vyměnit za jednu z osmi nabízených knížek s příběhy pro malé i velké:

• Antoine de Saint-Exupéry - Malý princ
  • Karel Čapek - Dášenka čili život štěněte
  • Martina Drivjerová - České dějiny očima psa
  • Vladislav Vančura - Kubula a Kuba Kubikula
  • Josef Lada - O chytré kmotře lišce
  • Josef Kolář - Z deníku kocoura Modroočka
  • Otfried Preussler - Malá čarodějnice
  • Denisa Kirschnerová - Hurvínkova nebesíčka

„Jsme moc rádi, že můžeme již potřetí představit věrnostní kampaň, která přináší našim zákazníkům a jejich rodinám zábavu i vzdělání a především možnost společně trávit více času,“ říká Barbora Vanko, mluvčí obchodního řetězce Albert. „Věříme, že z letošní kolekce budou nadšené všechny generace,“ dodává.

Jak básníci přicházejí do Alberta

Čtení je pro děti velmi důležité již od raného věku. „Předčítání napomáhá utváření kladného postoje dětí k četbě, rozvíjí fantazii a slovní zásobu. Je také velmi cenným zdrojem společně tráveného času s rodiči, pro mnohé děti se stává rituálem, který jim přináší důležitý pocit bezpečí,“ uvádí psycholožka a prorektorka VŠTVS Palestra Markéta Švamberk Šauerová. Pokud děti čtou samy, rozvíjí tak zároveň svou mluvenou řeč.

Současně se sběratelskou kampaní bude probíhat i on-line soutěž Malý básník, ve které mohou děti posílat krátké básničky obsahující klíčová slova. Spisovatelka Martina Drijverová vybere každý týden pět nejlepších básniček, jejichž autory Albert odmění knihami od Albatrosu. Díky propojení věrnostní kampaně s Nadačním fondem Albert poběží soutěž paralelně i pro děti z dětských domovů, ze kterých spisovatelka vybere celkem deset nejlepších básniček. Celá kolekce výherních básní vyjde ve speciální sbírce, jejíž ilustrování si vezmou na starost děti z dětského domova v Sázavě. Více informací najdete od 16. srpna na www.albatros.albert.cz.

Albert přináší již potřetí sběratelskou kampaň Dětská knihovnička