Ocenění v Diamantové lize se předává pod patronací Ministerstva průmyslu a obchodu, soutěž organizuje Svazu obchodu a cestovního ruchu. Čtvrtý ročník soutěže hodnotil prodejny velkých řetězců i malé obchůdky ze všech krajů České republiky.

Nový koncept prodejen si získal oblibu zákazníků i odborníků

Absolutním vítězem v kategorii obchodů s potravinami se stala olomoucká prodejna Albert v obchodních centru Olympia. „Výhru nejvyššího ocenění podruhé v řadě vnímáme především jako ocenění práce celého týmu kolegů, kteří se o naše zákazníky starají každý den a díky kterým se k nám zákazníci rádi vrací. Zároveň vnímáme, že nejen nakupující, ale i odborná porota oceňují náš nový formát obchodů,“ řekl ředitel pro operativu obchodů Albert Michal Pavelka. „Hypermarket v olomoucké Olympii prošel loni v létě kompletní modernizací. Náš koncept obchodu na Chodově postupně představujeme po celé republice, například v Mladé Boleslavi, Teplicích, Brně, Ostravě či právě Olomouci. Jsem velice rád, že nejlepší prodejnou v celém Česku se může stát i prodejna z regionů, v tomto případě z Olomouce,“ zhodnotil výsledky za Albert pan Pavelka.

Ocenění

Porota letos nově hodnotila také oblast inovací a jejich vliv na růst kvality obsluhy zákazníků. Jednu z cen za inovace pro zákazníky si během slavnostního galavečera v pražském Sasazu odnesl Albert v pražských Čestlicích.