Zážitky z praxe v pekárně Albert ve Štěrboholech popisuje francouzský student Teo, který si přijel splnit praxi společně se spolužákem Quentinem v rámci programu Erasmus+. „Práce v Albertu nás velmi bavila. Poprvé jsme pletli vánočku ze šesti copů a také pekli rozmanité druhy chleba. Je to něco úplně jiného než ve Francii,“ říká Teo. „Pokud mladé lidi řemeslo baví, je praxe v malé rukodělné pekárně uvnitř velkého obchodu, kde to zákazníky žije, opravdu skvělá praktická zkušenost,“ uzavírá.

Praxe i profesní růst

Albert v rámci výuky i praxe spolupracuje s desítkami středních odborných škol po celé České republice. „Počtem žáků, pro které zajišťujeme odborný výcvik v našich prodejnách, patříme mezi významné sociální partnery škol a dáváme žákům možnost získat odborné dovednosti spojené s prodejem zboží,“ říká Eva Mušinská z personálního oddělení řetězce Albert.

V obchodech řetězce Albert mají učni různých oborů možnost osvojit si praktické základy svého budoucího povolání pod vedením zkušených učitelů i zaměstnanců, profesně se rozvíjet a v neposlední řadě pak i navázat další spolupráci.

„Po absolvování vyučení nabízíme žákům uplatnění na různých pozicích a po zapracování umožňujeme těm, kteří mají zájem, profesně růst,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Absolventům, kteří chtějí ve vzdělávání dále pokračovat například k úplnému středoškolskému vzdělání, nabízíme možnost flexibilních pracovních úvazků,“ uzavírá.

Více informací o spolupráci obchodů Albert s odbornými školami najdete na kariérních stránkách řetězce v sekci Pro žáky a studenty.

učni