Newsroom
Informační servis společnosti Albert ČR

Zákazníci v Albertu snadno zjistí původ Královských kuřat i podmínky chovů. Díky QR kódům

Lidé se stále více zajímají o původ masa a také o životní podmínky zvířat v chovech. Albert na to reaguje, díky nové funkci si mohou zákazníci jeho obchodů dohledat detailní informace o původu každého Královského kuřete. A protože Královské kuře nepochází z jedné farmy, přibyly na obalech vedle QR kódů také číselná značení, aby zákazník mohl přesně zjistit, ze které české farmy kuře pochází. Součástí informací je i délka chovu a informace o tom, jak se kuřata na farmě chovají.

Už v loňském roce Albert zpřehlednil značení původu masa na svých obalech – místo chovu, porážky a balení je zvýrazněno českou vlaječkou a tuzemským původem. Na obalech přibyl také QR kód, který přesměruje zákazníky na web, kde získají řadu praktických tipů. Na to navazuje další novinka, u Královského kuřete si zákazníci díky QR kódu a číselnému symbolu dohledají na mobilním webu detailní informace o jeho původu.

„Vidíme, že se naši zákazníci pořád intenzivněji zajímají o původ masa a řeší i podmínky chovu zvířat. Maso si pečlivě vybírají a prohlíží si ho. Chceme jim v této oblasti přinášet více informací, proto můžou u Královského kuřete nově díky QR kódu a speciálnímu identifikátoru dohledat název farmy, místo chovu, družstvo, dodavatele, délku chovu a také informace o tom, jak kuřata na farmě chovají. Navíc je vše zabaleno v plně průhledném obalu, aby byl produkt jasně viditelný,“ vysvětluje Robert Birov, manažer kategorie masa v obchodech Albert. 

Královské kuře se chová téměř dvakrát déle

Délka chovu Královského kuřete je minimálně 56 dní, je tedy téměř dvakrát taková než u běžných kuřat. Krmivo je nutričně vyvážené, využívají se směsi s vysokým obsahem obilovin. Kuřata mají také více prostoru pro pohyb. Podmínky při chovu se propisují i do struktury masa a jeho chuťových vlastností.  

Spolupráce s domácími dodavateli masa

Albert spolupracuje s domácími dodavateli masa po celou dobu působení na českém trhu, tedy již třicet let. Před pěti lety spolupráci v oblasti masa s lokálními dodavateli stvrdil memorandem, ve kterém se zavázal prodávat ve stálé nabídce sto procent vepřového a hovězího masa pouze z českých chovů. Také nabídka kuřecího masa je pouze českého původu. Výjimkou jsou zahraniční krajové speciality a masa v kvalitě bio, kterého čeští chovatelé neprodukují pro domácí trh dostatek.

kuře

Přečíst další článek