Albert + claim
Informační servis společnosti Albert ČR

Ve Sbírce potravin se v prodejnách Albert vybralo 69 tun potravin

Téměř stovka obchodů Albert po celém Česku se zapojila do jarní části Sbírky potravin. V průběhu soboty darovali zákazníci trvanlivé potraviny, ale i základní drogerii, které pomůžou doplnit sklady potravinových bank. Z prodejen Albert si banky odvezly 69 tun a nejvíce z Alberta v Čestlicích u Prahy.

„Děkujeme všem zákazníkům, kteří se zapojili do Sbírky potravin, a také za to, že jim pomoc lidem v nouzi není lhostejná i v takto náročném období. Velké poděkování patří také všem dobrovolníkům z řad dětských domovů a zejména organizací napojených na potravinové banky a dalším partnerům sbírky,“ řekl Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Potravinové banky pomáhají na celém území České republiky statisícům lidí v hmotné nouzi. „Rádi bychom poděkovali potravinovým bankám za dlouhodobou spolupráci a spoluorganizaci sbírky. Albert je největším dárcem potravin a díky každodenním potravinovým darům v celé České republice jsme loni z našich prodejen darovali 2 800 tun. Potravinové sbírky pak dvakrát do roka naplní sklady potravinových bank v nejnáročnějších obdobích. Děkujeme mnohokrát,“ doplňuje Jiří Mareček.

I letos se zapojily dětské domovy

Dobrovolníci z dětských domovů, kteří byli v několika obchodech Albert, vybírali potraviny přímo pro děti. „Děkuji všem zákazníkům, kteří se aktivně zúčastnili potravinové sbírky a věnovali potraviny dětem z našeho dětského domova. Poděkovaní patří i zaměstnancům Albert, kteří trpělivě pomáhali našem dětem. Ty se totiž po dobu potravinové sbírky staly dobrovolníky a neúnavně se zákazníky prodejny komunikovaly a vysvětlovaly účel potravinové sbírky a jaké potraviny jsou pro nás nejvhodnější,“ říká Jan Blažek, ředitel tuchlovského dětského domova. Moc oceňují trvanlivé potraviny jako je müsli, kukuřičné lupínky, těstoviny, rýži, marmelády, olej, ovocné šťávy nebo mléko. Využijí je při vaření s dětmi v rodinných skupinách.

jita

Přečíst předešlý článek