Albert + claim
Newsroom
Informační servis společnosti Albert ČR
Banner

Užijte si léto s osvěžujícími kávovými recepty

Toto léto patří kávě! Dopřejte si požitek z kvalitní kávy Perla v originálních kávových receptech a hýčkejte své chuťové pohárky na maximum. Přinášíme vám inspiraci na nápoje a dezerty, kterými oslníte každou návštěvu. Nejen, že skvěle chutnají, ale také vás v parných dnech osvěží a nakopnou přívalem pozitivní energie. Lahodnou kávu Perla zakoupíte pouze v supermarketech a hypermarketech Albert.

tonicVyzkoušejte letní hit: Espresso tonic!

  • 20 kostek ledu                       
  • 2 limety                      
  • 600 ml toniku             
  • 28 g kávy Perla Origins Colombia (No 7)

Postup: Do čtyř podlouhlých vysokých sklenic vsypte po 5 kostkách ledu a měsíčku dobře omyté limety. Pomalu zalijte tonikem 4 cm pod okraj sklenice. Připravte si 4 espressa z kávy Perla Origins Colombia v kávovaru. Opatrně přes kostky ledu vlijte připravená espressa do každé sklenice tak, aby káva nezpěnila. Z druhé limety škrabkou odkrojte 4 kousky kůry a ozdobte jí finální nápoj.

 

affItalské affogato potěší všechny milovníky zmrzliny

  • 35 g kávy Perla Italian Roast Napoli (No 8)            
  • 20 g mletých vlašských ořechů                    
  • 4 kopečky zmrzliny vlašský ořech

Postup: Připravte si 1 espresso a vlijte ho do širší misky. Ořechy vsypte na dezertní talířek. Okraje sklenic omočte v kávě a následně v oříšcích. Dejte stranou. Připravte další 4 espressa. Do každé sklenice vložte kopeček zmrzliny, přelijte kávou a ihned podávejte.

 

tirLahodným tiramisu pohostíte celou rodinu

  • 3 vejce                       
  • 3 lžíce cukru krupice             
  • 300 g mascarpone                
  • velké espresso kávy Perla Aroma (No 6)                
  • 40 ml Amaretta                     
  • 120 g piškotů             
  • kakao na posypání

Postup: Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a ušlehejte do pěny, poté do směsi ručně vmíchejte mascarpone a na závěr sníh z bílků. Do kávy přilijte Amaretto a z obou stran v něm namáčejte piškoty, kterými pak vyložíte dno skleničky. Naneste krém a postup ještě jednou zopakujte. Na závěr zasypte kakaem a dejte do ledničky vychladit alespoň na dvě hodiny.

 

bioPřipravte si ledové osvěžení v bio kvalitě

  • 6 lžiček instantní kávy Perla Bio Aroma                  
  • 600 ml vody               
  • 3 lžičky cukru krupice           
  • 400 ml plnotučného mléka

Postup: Do konvičky nasypte instantní kávu a zalijte ji 600 ml horké vody. Vsypte cukr a vše promíchejte. Připravenou kávu nalijte do zásobníků na ledové kostky a dejte zamrazit. Připravte 4 sklenice. Do nich rozdělte kávové kostky. Mléko zastudena prošlehejte metličkou, aby se na hladině vytvořila jemná mikropěna. Připraveným mlékem zalijte rovnoměrně ledové kostky a podávejte.

 

pěnaČokoládová pěna s oříšky pro mlsné jazýčky

  • 3 lžičky instantní kávy bez kofeinu Perla Decaf                  
  • 100 g hořké čokolády           
  • 200 ml smetany (33 %)                     
  • 130 g mascarpone                
  • 1 lžíce moučkového cukru                
  • 100 g lískových ořechů

 

Postup: Vroucí vodou zalijte v malém šálku instantní kávu Perla a nechte vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte také vychladnout. Mezitím ušlehejte smetanu dotuha. V jiné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem, poté přidejte 4 lžíce vychladlé kávy a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu. Pěnu rozdělte do 4 misek a dejte alespoň na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním posypte nasekanými, nasucho opraženými lískovými ořechy.

 

nanukKávové nanuky jako sladká tečka letního menu

  • 4 lžičky instantní kávy Perla Decaf  
  • 300 ml vody               
  • 300 ml mléka             
  • 100 g cukru krupice              
  • 75 g karamelových sušenek             
  • 200 g čokolády (70 %)                     
  • 50 ml slunečnicového oleje

Postup: Kávu Perla vsypte do hrníčku, zalijte vroucí vodou, rozmíchejte a nechte vychladnout. Vychladlou kávu promíchejte tyčovým mixérem s mlékem a cukrem. Směs nalijte do formiček na nanuky a dejte na 4 hodiny zamrazit do mrazáku. Sušenky nadrťte mezi prsty do menší misky a dejte stranou. Nad vodní lázní rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu. Přelijte ji do odměrky a promíchejte s olejem. Nanuky postupně vyndejte z formiček, namáčejte je v připravené polevě, ihned posypte drcenými sušenkami a podávejte.

Zajděte si pro výjimečnou kávu do obchodů Albert

Už jste slyšeli o tom, že v obchodech Albert je exkluzivně k zakoupení značka kávy Perla? Pokud jste ji ještě nevyzkoušeli, rozhodně jí nezapomeňte při příštím nákupu přidat do košíku. Ze široké nabídky kávy Perla si určitě vyberete, ať už preferujete kávu zrnkovou, mletou, rozpustnou nebo tu v kapslích.

Náš tip pro vás:

bioRozpustná káva Perla Bio Aroma

Vyznavači zdravého životního stylu ocení kvalitní kávu Perla, jež byla vypěstována za přísných podmínek splňujících kritéria pro označení BIO.

Exkluzivně k zakoupení v obchodech Albert

Běžná cena: 99,90 Kč.

 

 

decafRozpustná káva bez kofeinu Perla Decaf

Pro ty, kteří preferují rychlost a jednoduchost a vyhýbají se konzumaci kofeinu. Vhodná také pro přípravu dezertů s příchutí kávy.

Exkluzivně k zakoupení v obchodech Albert

Běžná cena: 69,90 Kč.

Přečíst předešlý článek
Přečíst další článek