Informační servis společnosti Albert ČR

Nejlepší malí kuchtíci z Finále Zdravé 5 si užili víkend plný vaření a her

Pět nejlepších týmu z kuchařské soutěže Finále Zdravé 5 si o víkendu užilo svou výhru na statku v Sukoradech. Hned v sobotu si děti procvičily své krájecí dovednosti u přípravy salátu. Naučily se domácí kynuté těsto na pizzu, kterou si pak i upekly. V neděli nejstarší tým Oskaváků připravil všem snídani, do vaření oběda se zapojili už všichni malí kuchtíci.

Nechyběla ani spousta her a zábavy jako letní lyžování, kroket, slalom či rozvojové hry na spolupráci, pomoc a koordinaci. „Byl to úžasný víkend, program děti moc bavil. Uchvátila je hlavně kuchyň, její vybavení a možnost si vyrobit vlastní pizzu. O svých zážitcích pak nadšeně říkaly spolužákům ve škole,“ říká Renata Řídká vychovatelka ze základní a mateřské školy Studnice.

„Svoji šikovnost a zápal pro vaření nám děti předvedly už v průběhu soutěže a dnes to jenom potvrdily. Rok od roku sledujeme, jak jsou šikovnější. Velké díky za to patří jejich rodičům, vychovatelům i učitelům, kteří je k vaření vedou,“ popisuje Alena Paldusová ze Zdravé 5.

Kromě kuchařské soutěže Zdravá 5 kromě také vyučuje ve školách či školkách. Její lektoři seznamují děti zábavnou a interaktivní formou se zásadami zdravého stravování. V letošním školním roce odučili přes 1 800 výukových bloků, kterých se zúčastnilo na 40 000 dětí.

Víkend na farmě

Přečíst předešlý článek