Informační servis společnosti Albert ČR

Kamiony pomoci z Alberta putují na Moravu

Po ničivém tornádu Albert okamžitě reagoval a zjišťoval u krizových týmů, radnic a oblastních spolků, jaká pomoc je pro zasaženou oblast nejvhodnější. První kamiony s potravinami, ale i čistícími prostředky mířily do Hodonína a Břeclavi.

morava1„Již od čtvrtka se několik členů operativy vydalo do zasažených oblastí, kde bohužel škody na majetku utrpělo i několik našich zaměstnanců. Od pátečního rána pak zasedal náš krizový tým, který organizuje pomoc zasaženým oblastem na Moravě. Zároveň jsme zjišťovali, jakou pomoc využijí Jihomoravská města a obce nejvíce, abychom tak co nejlépe pokryly okamžitou potřebu,“ popisuje situaci Jiří Mareček, ředitel komunikace společnosti Albert. „Na základě požadavků z Hodonína jsme v pátek vyslali dva kamiony s trvanlivými potravinami a čistícími prostředky. V neděli pak další dva kamiony putovaly do Břeclavi. Obě města budou pomoc distribuovat i do zasažených obcí. V každém případě tyto města mají kontakty na náš krizový tým a mohou se v případě potřeby kdykoliv ozvat,“ doplňuje.

Pomoc do Jihomoravského kraje tímto ale nekončí. V následujících dnech poskytneme zasaženým oblastem také pracovní rukavice. A v dalších týdnech zaveze do Potravinové banky několik palet s trvanlivými potravinami, které po první vlně solidarity a pomoci z celé republiky doplní sklady o další potřebnou dávku energie.

Přečíst předešlý článek
Přečíst další článek