Informační servis společnosti Albert ČR

Albert běhá pro dobrou věc. Zaměstnanci svým během přispěli 194 200 korun na děti z dětských domovů

Druhá polovina prázdnin patří v Albertu Měsíci zdraví. Jako již tradičně se zaměstnanci centrály, prodejen i distribučních center zapojili do aktivit a webinářů z oblastí fyzického i duševního zdraví, ve spolupráci se Zdravou 5. Patronkou této akce se stala Iva Pazderková. Vrcholem Měsíce zdraví je tradiční běh pro Nadační fond Albert. Loni se kvůli pandemii koronaviru konal online. Letos mohli běžci sbírat kilometry opět společně.

Začátkem prázdnin vyhlásil Nadační fond Albert sportovní výzvu pro dětské domovy a neziskové organizace, ve které měly děti za úkol naběhat, nachodit, najezdit na kole či bruslích co nejvíce kilometrů. Celkem děti nasbíraly více než 5000 kilometrů. Nadační fond Albert pak mezi 6 nejlepších organizací rozdělí 194 200 korun, které vyběhalo nebo nachodilo 350 zaměstnanců v Praze a v Olomouci na přelomu prázdnin. „V loňském roce jsme museli nahradit náš běh pro Nadační fond online verzí a aplikací na telefonech. Za dodržení hygienických opatření jsme letos běhali všichni společně tak jako dříve a pro všechny zúčastněné byl letošní běh velmi potěšující událostí, která nám dodala vzájemnou energii a dobrou náladu,“ komentuje letošní běh Jiří Mareček, předseda správní rady Nadačního fondu Albert a dodává „Před nástupem pandemie se běh rozvíjel v posledních ročnících velmi úspěšně a naším plánem bylo ho otevřít veřejnosti, obchodním partnerům, přátelům Alberta. Tyto plány vzaly dočasně za své, ale pro budoucí roky doufáme, že náš charitativní běh se bude rozvíjet a počty běžců i korun, které na základě uběhaných kilometrů společnost Albert Nadačnímu fondu přispívá, porostou.“

Rekordmani z Dětského domova Pardubice

Výhercem prázdninové výzvy se stal Dětský domov Pardubice, který dorazil i na běh do Prahy. „Moc jsme si celou akci užili. Děti jsem cestou domů moc chválila, ony mi na oplátku vysekly poklonu, že to pro ně bylo nádherné zakončení prázdnin. Což pochopitelně je díky Nadačnímu fondu Albert, který mi umožnil udělat dětem krásné odpoledne. Takže za nás určitě velká pochvala“, komentuje s nadšením akci Radka Doležalová z Dětského domova Pardubice. Závěrem akce došlo i k předání symbolického šeku s výhrou. Díky svému zápalu během prázdnin nasbíraly děti různými aktivitami 1293 kilometrů a Albert je tak obdaroval částkou 34 700 Kč, které využijí na mimoškolní aktivity kroužky pro děti a rozvoj jejich talentu či sportovního nadání.

NFA beh Praha

Přečíst předešlý článek