×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


sipka2 Plejskavica
sipka2 Tipy na grilování
sipka2 Soutěž
sipka2 Aktuální letáky
sipka2 Recepty

Rozpalte gril i chutě s grilovanou pljeskavicou s ajvarem

  • Tato placka z mletého masa kraluje celému Balkánu.
     
  • Nejčastěji se podává s dipem z pečené zeleniny zvaným ajvar.
     
  • V Srbsku na pljeskavicu neodmyslitelně patří také sýr kajmak. Vyrábí se trochu složitě z nepasterizovaného mléka, ale naštěstí známe jednoduchý postup, který ho chuťově nahradí skoro na sto procent.

Tipy na grilování

Jak mít lepší grilovačky? Základem je skvělé maso. I ten nejlepší steak ale může skončit špatně, pokud při grilování nedodržíme několik zásad.

  • Než rozpálíte gril, nezapomeňte vyčistit rošt. Všechny připečené kousky jídla je potřeba odstranit, aby se na grilu nepřipalovaly.

  • Vyndejte maso z lednice aspoň 30 minut před grilováním, aby na grilu nezažilo teplotní šok - mohlo by ztuhnout.

  • Pozor na sůl - nikdy nesolte dřív, než je maso na grilu. To platí i pro marinády.

  •  

Aktuální letáky