Vepřové

Děkujeme za váš výběr:

PEČENĚ s kostí, plátky

Maso - detail hlavní obsah

Vepřové pečeni s kostí se říká kotleta. Nachází se podél páteře mezi kýtou a krkovičkou. Obsahuje poměrně málo tuku a patří k nejhodnotnějších částem masa z prasete. Hodí se na smažení, pečení i na minutky.

Odkud pocházím

Původ masa

Podívejte se na video z našich farem

video_pork.jpg

Podívejte se na video z našich farem

video_pork.jpg
Odkud pocházím

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

1 1

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

2 2

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

3 3 3

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu.

Tipy a triky

Plátky kotlety můžete zprudka opéct (včetně tuku, který je na mase).

Vyzkoušejte k plátkům masa při smažení přihodit pár lístků šalvěje. Krásně kotletu provoní.

Než maso obrátíte, zakápněte jej lžičkou medu, džemu nebo javorového sirupu.

Plátky kotlety můžete zprudka opéct (včetně tuku, který je na mase).

Vyzkoušejte k plátkům masa při smažení přihodit pár lístků šalvěje. Krásně kotletu provoní.

Než maso obrátíte, zakápněte jej lžičkou medu, džemu nebo javorového sirupu.