Vepřové

Děkujeme za váš výběr:

PEČENĚ s kostí, plátky

Vepřové pečeni s kostí se říká kotleta. Nachází se podél páteře mezi kýtou a krkovičkou. Obsahuje poměrně málo tuku a patří k nejhodnotnějších částem masa z prasete. Hodí se na smažení, pečení i na minutky.

Odkud pocházím

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do 2 dnů.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Maso zpracujte nejpozději do konce doby použitelnosti.

Tipy a triky

Plátky kotlety můžete zprudka opéct (včetně tuku, který je na mase).

Vyzkoušejte k plátkům masa při smažení přihodit pár lístků šalvěje. Krásně kotletu provoní.

Než maso obrátíte, zakápněte jej lžičkou medu, džemu nebo javorového sirupu.

Plátky kotlety můžete zprudka opéct (včetně tuku, který je na mase).

Vyzkoušejte k plátkům masa při smažení přihodit pár lístků šalvěje. Krásně kotletu provoní.

Než maso obrátíte, zakápněte jej lžičkou medu, džemu nebo javorového sirupu.

Co dobrého uvařit?

Recepty

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 45 min.

VEPŘOVÉ PLÁTKY S BAREVNÝM JARNÍM SALÁTEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 min.

VEPŘOVÁ PEČENĚ S MRKVÍ NA MLÉCE

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 60 min.

ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 45 min.

VEPŘOVÉ PLÁTKY S BAREVNÝM JARNÍM SALÁTEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 25 min.

VEPŘOVÁ PEČENĚ S MRKVÍ NA MLÉCE

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 60 min.