Vepřové

Děkujeme za váš výběr:

JÁTRA chlazená

Maso - detail hlavní obsah

Vepřová játra obsahují celu řadu vitamínů, minerálů a bílkovin. S jejich konzumací byste to neměli přehánět, ale i tak se vyplatí je zařadit do svého jídelníčku. Skvěle chutnají restovaná na cibulce, ale můžete si z nich také připravit celou řadu různých paštik nebo játrové knedlíčky. Hodí se na restování i k dušení.

Odkud pocházím

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

Původ masa

Podívejte se na video z našich farem

video_pork.jpg

Podívejte se na video z našich farem

video_pork.jpg
Odkud pocházím

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

1 1

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

2 2

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

3 3 3

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu.

Tipy a triky

Před úpravou játra vždy odblaňte a očistěte.

Játra na cibulce v poslední fázi smažení podlijte Worchesterovou omáčkou a nechte ji odpařit. Dodá pokrmu pikantnější chuť.

Do paštiky můžete použít kromě pepře či muškátového oříšku třeba i rozmarýn, víno, oříšky, sušené ovoce, slaninu nebo bazalku.

Před úpravou játra vždy odblaňte a očistěte.

Játra na cibulce v poslední fázi smažení podlijte Worchesterovou omáčkou a nechte ji odpařit. Dodá pokrmu pikantnější chuť.

Do paštiky můžete použít kromě pepře či muškátového oříšku třeba i rozmarýn, víno, oříšky, sušené ovoce, slaninu nebo bazalku.

Co dobrého uvařit?

Recepty

JÁTRA PO TYROLSKU

JÁTRA PO TYROLSKU

Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 90 min.
KREOLSKÁ RÝŽE S JÁTRY A KREVETAMI

KREOLSKÁ RÝŽE S JÁTRY A KREVETAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 40 min.
JÁTRA NA CIBULCE

JÁTRA NA CIBULCE

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.
CIKÁNSKÁ PAŠTIKA

CIKÁNSKÁ PAŠTIKA

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 2 hod.
HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY

HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 2 hod.
JÁTRA PO TYROLSKU

JÁTRA PO TYROLSKU

Čas přípravy: 25 minut
Čas vaření: 90 min.
KREOLSKÁ RÝŽE S JÁTRY A KREVETAMI

KREOLSKÁ RÝŽE S JÁTRY A KREVETAMI

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 40 min.
JÁTRA NA CIBULCE

JÁTRA NA CIBULCE

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.
CIKÁNSKÁ PAŠTIKA

CIKÁNSKÁ PAŠTIKA

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 2 hod.
HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY

HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 2 hod.