Kuře

Děkujeme za váš výběr:

Sedlácké kuře - v celku bez drobů

Sedlácké kuře pochází z farmy v jižních Čechách a jde o chuťově vyzrálejší maso s pevnější strukturou.
Kuřatům je zajištěno více prostoru pro pohyb, získávají nutričně vyvážené krmivo a jejich chov je oproti běžnému kuřeti prodloužen na minimálně 42 dní.

Odkud pocházím

Naše kuřecí je 100% české.

Chov
Porážka
Baleno

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

V Albertu najdete pouze maso s ověřeným původem od farmářů, kde je o zvířata dobře postaráno.

S radostí vám tak můžeme nabídnout čerstvé a kvalitní kousky masa.

Původ masa

Podívejte se na video z našich farem

Podívejte se na video z našich farem

U nás si maso zachovává správnou teplotu
po celou dobu expedice

Poctivě opracované maso v co nejkratším čase naporcujeme a zabalíme.

Od chvíle zabalení až po prodej v obchodech sledujeme teplotní řetězec a hlídáme správnou teplotu.

Po zakoupení udržujte maso při teplotě do 4 °C. Jen tak uchováte jeho čerstvost a kvalitu.

Jak udržíte maso co nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu.

Jak udržíte maso co
nejdéle čerstvé?

  • Maso nakupujte nejlépe na konci celého nákupu.
  • Domů maso přepravte ideálně v chladicí tašce.
  • Skladujte ho ve spodní části chladničky při teplotě 0–4 °C
  • Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit, je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu.

Tipy a triky

Lahodnou chuť dodají Sedláckému kuřeti čerstvé bylinky. Použijte tymián, šalvěj, bazalku, rozmarýn nebo petržel.

Kuře naporcujte a využijte každý kousek. Křídla a paličky upečte, z prsních a stehenních kousků si usmažte lahodné řízky a zbytek použijte na polévku.

Sedlácké kuře můžete péct přímo se zeleninou, houbami nebo bylinkami. V žádném případně ale nezapomínejte maso pravidelně podlévat.

Lahodnou chuť dodají Sedláckému kuřeti čerstvé bylinky. Použijte tymián, šalvěj, bazalku, rozmarýn nebo petržel.

Kuře naporcujte a využijte každý kousek. Křídla a paličky upečte, z prsních a stehenních kousků si usmažte lahodné řízky a zbytek použijte na polévku.

Sedlácké kuře můžete péct přímo se zeleninou, houbami nebo bylinkami. V žádném případně ale nezapomínejte maso pravidelně podlévat.

Co dobrého uvařit?

Recepty

SEDLÁCKÉ KUŘE S JARNÍ ZELENINOU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 60 min.

SEDLÁCKÉ KUŘE NA TYMIÁNU A CITRONECH

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 75 min.

SEDLÁCKÉ KUŘE S PEČENÝM ČESNEKEM A RUKOLOVÝM OLEJEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 90 min.

SEDLÁCKÉ KUŘE PEČENÉ V MLÉCE S ČESNEKEM A ŠALVĚJÍ

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 2 hod.

PEČENÉ SEDLÁCKÉ KUŘE S NÁDIVKOU

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 60 min.

SEDLÁCKÉ KUŘE S JARNÍ ZELENINOU

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 60 min.

SEDLÁCKÉ KUŘE NA TYMIÁNU A CITRONECH

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 75 min.

SEDLÁCKÉ KUŘE S PEČENÝM ČESNEKEM A RUKOLOVÝM OLEJEM

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 90 min.

SEDLÁCKÉ KUŘE PEČENÉ V MLÉCE S ČESNEKEM A ŠALVĚJÍ

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 2 hod.

PEČENÉ SEDLÁCKÉ KUŘE S NÁDIVKOU

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 60 min.